STOP THE PRESS!

Siskot ja Simot tuo Mummodiskon Tavastialle

MummodiscoLuovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot käy taistoon vanhusten yksinäisyyttä vastaan järjestämällä syksyn päräyttävimmät bileet. Mummodisko tanssii ja soi Tavastialla keskiviikkona 6.9.

Mummodiskossa vinyylilevyjä pyörittelevät legendaarinen diskon kuningas, DJ Hall of Famer Tapani Ripatti sekä nuoremman polven DJ:t Kuk Norris ja Harri Hertell. Levylautasilta tarjoillaan musiikkia eri vuosikymmeniltä niin meiltä kuin muualta, ja kaiuttimista kajahtavat myös suomigrooven salatuimmat aarteet.

Ikäihmisille avoimessa ja ilmaisessa diskossa luodaan ylisukupolvisia kohtaamisia ja tarjotaan osallistujille erilainen iltapäivä. Ovet aukeavat klo 12.30, ja musiikki soi kello 16.00 asti. Luvassa on tanssin lisäksi myös yllätysohjelmaa.

Ajatus diskosta syntyi kun Siskot ja Simot kohtasi DJ Kuk Norris -nimen takana levyjä pyörittelevän geronomiopiskelija Mikko Haapalaisen, joka oli vienyt diskofiilistä vanhuksille jo aiemmin. Palvelutaloihin viedyn diskokiertueen ajatuksena oli Haapalaisen mukaan tuoda uudenlaista kulttuuritarjontaa vanhuksille ja samalla ravistella pölyjä vanhustyön kentältä.

Keväällä 2017 Haapalainen tapasi pop up -vapaaehtoiskeikkoja järjestävän Siskot ja Simot -yhteisön edustajat, ja silloin syntyi yhteinen unelma Mummodiskon viemisestä Suomen legendaarisimmalle klubille. Yhteisön perustaja Eero Väisäsen mukaan yhteinen sävel löytyi heti, ja Siskot ja Simot otti vetovastuun tapahtuman järjestämisestä.

“Tartuimme tähän inspiroivaan ideaan välittömästi. Yhteiskunnassamme tarvitaan uusia ja erilaisia tapoja osallistua vapaaehtoistoimintaan, ja yhteisömme haluaa näyttää, että vain taivas on niiden löytämisessä rajana. Mikäs sen parempi tapa näyttää esimerkkiä kuin lähteä järjestämään tämänkaltaisia kulttuuritapahtumia. Etenkin kun tänä juhlavuonna meillä suomalaisilla on erityinen ilo ja kunnia juhlia yhdessä ikäihmisten kanssa”, Eero Väisänen kertoo.

Diskoiltapäivä on osa Siskot ja Simot  -yhteisön ideoimaa Koko Suomi kiittää -tempausta, jolla kiitetään Suomen itsenäisyyden juhlavuonna vanhempia sukupolvia heidän panoksestaan hyvinvointiyhteiskuntamme rakentamisessa.

Siskot ja Simot -yhteisö rakentuu ajatukselle siitä, että välittämällä voi vaikuttaa. Toiminta pohjautuu tavallisen ihmisen taidoin tehtävään, matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaan “Välittämisen keikkailuun”, jonka keskiössä on ihmisten kohtaaminen. Yhteisön toimintaryhmiä syntyy jatkuvasti vauhdilla eri puolille Suomea.

Mummodisko -tapahtuma Facebookissa

www.siskotjasimot.fi