STOP THE PRESS!

Fingerporilaista politiikkaa suoraan saunan lauteilta

Fingerporin koko kuva 5Kaikki Fingerpori-stripit väreissä ja alkuperäisessä ilmestymisjärjestyksessä julkaiseva Fingerporin koko kuva -sarja on edennyt viidenteen osaansa, joka sisältää sarjoja vuosilta 2011-2012. Kaupunginjohtaja Homeliuksen kuva kannessa lupaa, että teos sisältää runsaasti rohkeita paljastuksia Fingerporin kuntauudistuksen tiimoilta.

Teoksen esipuheessa Fingerpori-sarjan tekijä Pertti Jarla (s. 1971) muistelee omaa poliittista havahtumistaan. Siihen vaikuttivat muun muassa Tamminiemen pesänjakajat -teos, television 1980-luvun asiaohjelmat ja dokumentit. Niiden pohjalta kehittyi fingerporilainen näkökulma päätöksentekoon. Median pommittama kaupunginjohtaja Homelius haluaisi olla isällinen hahmo koko kansan asialla. Tosiasiassa Fingerporin oleelliset päätökset tehdään yhä äijäporukassa saunan lauteilla. Imartelulle perso Homelius on suruttomasti yhteisiä varoja haaskaava tunari.

Mutta oleellisinta Fingerporissa ei toki ole sen yhteys todellisuuteen, vaan huumori. Fingerporin koko kuva -sarjan viidennessä osassa nähdään runsaasti sarjan fanien suosikkijuttuja, ja lähes puolet kirjan sisällöstä koostuu aiemmissa Fingerpori-kirjoissa ennen julkaisemattomista stripeistä. Jos oma suosikkistrippisi ei aikoinaan päässyt kokoelmaan asti, löytyy se varmasti Fingerporin koko kuva -kirjasarjasta!

 

Pertti Jarla

Fingerporin koko kuva 5

ISBN 978-952-270-334-7

128 sivua. Arktinen Banaani 2017.