STOP THE PRESS!

Lahjoita Turun Hansakorttelissa uusi reppu – autat kouluvuottaan aloittavaa lasta

Hyväntekeväisyysjärjestö Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry ja kauppakeskus Hansakortteli järjestävät yhdessä reppukeräyksen 2.–5.8. Käyttämättömiä koulureppuja otetaan vastaan Espresso Housen edustalla sijaitsevalla Hope ry:n pisteellä ke–pe klo 14–18 ja la klo 12–16. Keräys on osa Hansakorttelissa järjestettävää Back to School -tapahtumaa.

Koululaiset aloittavat pian uuden lukuvuoden, minkä vuoksi suuri osa lapsiperheistä suuntaa elokuun alussa reppuostoksille. Vähävaraisilla perheillä ei kuitenkaan ole mahdollisuutta hankkia uutta koulureppua – edes silloin kun entinen on hajoamispisteessä. Tämä harmittaa koululaisia, joita saatetaan jopa kiusata asiasta.

– Vähävaraisissa perheissä samaa koulureppua käytetään vuodesta toiseen ja kierrätetään lapselta toiselle. Koulurepulla on iso merkitys koululaiselle, joten olisi hienoa, jos jokaisella koululaisella olisi edes kerran elämässään oma upouusi reppu koulutiellä kannettavaksi, Hope ry:n tiiminvetäjä Arja Heinonen kertoo.

Hansassa pidetty joulukeräys oli suuri menestys

Hope – Yhdessä ja Yhteisesti ry piti viime vuoden lopulla Hansakorttelissa pop up -joululiikettä, jossa oli mahdollisuus lahjoittaa joululahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Pop up -joululiikkeen keräyksellä saatiin kasaan yli 700 lahjaa.

– Pohdimme Hope ry:n kanssa toiseen vuodenaikaan sopivaa keräystempausta ja päädyimme koulureppukeräykseen. Lahjoitettavan repun voi hankkia kätevästi jostain Hansakorttelin monista liikkeistä samalla, kun perheen oma koululainen valitsee omaansa, Hansakorttelin markkinointipäällikkö Mirva Laaksonen vinkkaa.

Keräyksen aikana Hansakorttelin liikkeet ovat täynnä koulunaloitukseen liittyviä tarjouksia ja etuja.

Iloa koko perheelle lasten päivänä

Koulunalkua juhlistetaan myös Hansatorilla. Perjantaina 4.8. klo 17 paikalla on tubettajat Hermanni ja Jennysvoices, joilla molemmilla on laaja seuraajajoukkonsa.

Lasten päivänä lauantaina 5.8. Hansatorilla esiintyvät laivakissa Ville Viking, Talent Suomesta tuttu vatsastapuhuja Sari Aalto ja musiikkiteatteriduo Mimi & Kuku. Koko perheen maksuttomassa tapahtumassa lapset voivat muun muassa askarrella, tutustua triathlonin saloihin sekä saada kasvomaalauksen.

Katso tarkemmat tiedot ja ohjelma: hansakortteli.fi