STOP THE PRESS!

John Boynen uutuusromaani on vangitseva tarina pojasta, joka kasvoi vihaamaan

John Boyne: Poika vuoren huipullaToisen maailmansodan tapahtumiin sijoittuvan Poika vuoren huipulla -kirjan vahvoja teemoja ovat nuoruuden viattomuuden menettäminen ja se, miten vaarallisen helposti maailma ympärillämme muuttuu mustavalkoiseksi. Irlantilaiskirjailija John Boynen aiemmin suomennettuun tuotantoon kuuluu mm. Poika raidallisessa pyjamassa, joka on sovitettu myös elokuvaksi.

On vuosi 1936. Seitsemänvuotias Pierrot jää orvoksi ja joutuu jättämään taakseen kotikaupunkinsa Pariisin ja parhaan ystävänsä, naapurissa asuvan Anshelin. Kovia kokenut Pierrot lähetetään asumaan tätinsä luokse Saksaan, salaperäiseen taloon vuoren huipulle.

Berghofiksi kutsutussa talossa Pierrot saa uuden nimen ja neuvon unohtaa lapsuutensa Pariisissa. Erityisesti hänen tulisi välttää mainitsemasta ystäväänsä, juutalaista Anshelia – varsinkin talon isännän kuullen! Vähitellen Pierrot oppii talon tavoille ja epävarma poika muuttuu uutta univormuaan ylpeänä kantavaksi Pieteriksi. Mutta univormu yllään Pieter astelee kohti uutta vaarallista maailmaa. Maailmaa, jossa on vaikea erottaa, mikä on oikein ja mikä väärin.

”(…) Boyne on kirjoittanut vangitsevan kuvauksen vallan vetovoimasta, nuoren mielen alttiudesta vaikutuksille ja katumuksen aiheuttamasta hirveästä tuskasta.” – The Guardian

John Boyne (s. 1971) on irlantilainen kirjailija. Boyne on opiskellut englantilaista kirjallisuutta Trinity Collegessa Dublinissa ja luovaa kirjoittamista Itä-Anglian yliopistossa, josta hänelle myönnettiin kunniatohtorin arvo vuonna 2015. Boyne on kirjoittanut yli 70 novellia, yhdeksän romaania sekä viisi nuortenkirjaa ja hänen teoksiaan on käännetty yli 50 kielelle. Boynen tunnetuinta teosta, Poika raidallisessa pyjamassa -kirjaa on myyty maailmanlaajuisesti yli 6 miljoona kappaletta. Suomeksi Boynelta on julkaistu myös kirjat Kapina laivalla, Tarkoin vartioitu talo, Nooa Notkoniitty karkaa kotoa, Kuudes mies ja Leijuva poika.

John Boyne
Poika vuoren huipulla
Alkuteos The Boy at the Top of the Mountain
Suomentanut Heli Naski
240 sivua
Saatavana painettuna kirjana, sähkökirjana ja äänikirjana