STOP THE PRESS!

Kajaanin Linnanvirta -kaupunkifestivaali tuo tänä vuonna metsän ja maut pintaan

Linnanvirta 2015 -tapahtuma Kajaanissa linnanraunioiden ympäristössä.

Keisari Aleksanteri I saapuu jälleen Linnanvirtaan. kuva: Elias Koskinen / Metsähallitus

Kajaanin rauniolinnaa ympäröivän jokipuiston kolmatta kertaa valtaava Linnanvirta -kaupunkifestivaali huipentaa Kajaanin kesän.

Historiaa ja hipsteritunnelmaa ennakkoluulottomasti yhdistelevä ohjelmakokonaisuus tarjoaa yllätyksiä kaikille aisteille kaupunkiluonnon keskellä. Keisari Aleksanteri I saapuu jälleen Kajaaniin, mutta kukaan ei tiedä millä välineellä.

Erityisenä teemana tänä vuonna ovat luonto ja metsä. Hossan uunituore kansallispuisto on vahvasti läsnä puistojuhlassa ja metsäsirkus kuljettaa uteliaat Pöllyvaaran uumeniin. Linnanvirran mukana pääsee myös SUP-lautailemaan Kajaanin joelle ja höyrylaivan kyytiin Oulujärvelle.

Kesän 2017 uutuutena Kajaanin ravintola- ja ruokayrittäjät pistävät pystyyn Linnanvirta Food Festivalin. Food Festival tarjoaa Linnanvirtaa varten luotuja ruokaelämyksiä.

– Ruokafestarin idea kuulosti heti hyvältä! Omaa tarjottavaamme olemme lähteneet suunnittelemaan siltä pohjalta, että käytämme lähellä tuotettuja raaka-aineita. Saamme esille pieniä paikallisia tuottajia, joista kuluttajatkaan eivät välttämättä tiedä, kuvailee Anorak Restaurants -ravintolan Joonas Sirviö.

Food Festival tuo tarjolle 4-6 euron pieniä annoksia. Tarjolla myös ruokapassi, jonka ostaja saa jokaisesta kojusta spesiaalin passiannoksen.

– Haluamme laskea kokeilemisen kynnystä. Ei tarvitse laittaa paljon rahaa yhteen isoon annokseen, vaan ideana on kokeilla mahdollisimman monta pientä makuelämystä, Joonas Sirviö kertoo.

Big Band kajauttaa jälleen jokirannassa

Tapahtuman sydän, Kajaanin rauniolinna, kutsuu muuriensa sisään koko perheen konemusailtaan. Musiikkinsa juhliin tuovat myös kesän kuumin Suomi-rokkari Litku Klemetti sekä Puolustusvoimien Suomi 100 -kesäkiertue.

-Hienoa, että Puolustusvoimien iso picnickonsertti palaa Linnanvirran ohjelmistoon. Muutenkin ohjelmisto on musiikin osalta komean monipuolinen, iloitsee tapahtumatuottaja Veikko Leinonen.

Nämä ja kymmenet muut numerot luovat omaperäisen puistojuhlan keskelle kaupunkia 18.-20. elokuuta. Linnanvirran ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan nettisivuilla: www.linnanvirta17.com. Juhlan rakentumista ja itse juhlahetkeä voi seurata myös tapahtuman Facebook- ja Instagram-tileiltä.

Tapahtuman järjestävät Metsähallituksen Pohjanmaan Luontopalvelut, Kajaanin kaupunki, Puolustusvoimat sekä kymmenet kajaanilaiset yhteisöt, yritykset ja yhteistyötahot.