STOP THE PRESS!

Suomalaisen instrumentaalimusiikin uusi ulottuvuus

Jussi Jaakonaho

Jussi Jaakonaho
kuva: Tero Ahonen

Jussi Jaakonaho, kitaristi-tuottaja monen suomalaisen huippuartistin taustalta (mm. Ismo Alanko, Chisu, Jonna Tervomaa, Tuure Kilpeläinen), astuu vihdoin esiin oman musiikkinsa kanssa Ghost Riot (Grandpop Records) -esikoisalbumillaan.
Ghost Riot on matka maailman ääriin. Kuulija tekee sen fyysisesti minnekään menemättä eikä itse musiikkikaan missään vaiheessa unohda omia juuriaan. Maailmaa kohti kurottamisen, etelä- ja pohjoisamerikkalaisten sekä afrikkalaisten vaikutteiden rinnalla tukevimman pohjan levyllä muodostaa suomalaisuus.
Instrumentaalimusiikin kutsuminen elokuvalliseksi on kliseistä, mutta Jaakonahon musiikissa elokuvat ovat vahvasti läsnä; vaikutteet ovat selviä ja melodiat niin dramaattisia ja tarinallisia ettei sitä voi välttää. Sävelet muuttuvat väistämättä kuvastoksi ja vievät uusiin ja kumman tuttuihinkin maisemiin, alitajuntaan ja muistoihin.
Jaakonahon, lahjakkaan studiota ja kielisoittimia suvereenisti hallitsevan luonnenäyttelijän Ghost Riot on nerokkaalla dialogilla varustettu elokuva yllättävistä kohtaamisista, sattumista ja ihmisten välisestä kommunikaatiosta.

Jaakonaho bändeineen soittaa ensimmäisen keikkansa Hämeenlinnan Suisto-klubilla 23.8. ja levynjulkistuskeikkaa juhlitaan Helsingin GLivelabissa 30.8.

www.suisto.fi
https://www.glivelab.fi/events/jaakonaho-special-surprise-guest-tba-5946d59e26dd561100b11ec3/