STOP THE PRESS!

Lars Petterssonin Koutokeino-sarja jatkuu

Lars Pettersson: KaamosmurhatSarjan kolmas rikosromaani on edeltäjiensä tavoin ladattu pohjoisen karulla eksotiikalla ja jäätävällä jännityksellä. Se on kylmäävä trilleri vihasta ja kostosta pienessä yhteisössä, maassa, jossa talviaurinko ei nouse horisontin ylle ja päivä kestää vain pari sinihämärää tuntia.

Nils Mattis löytää Esrangen avaruuskeskuksen väestönsuojasta paloitellun miehen ruumiin. Poliisia Nils ei tohdi kutsua karmean löytönsä ääreen, koska on juuri itse salakaatanut hirven lähialueella.

Kun poliisille selviää myöhemmin, että Nils on ollut ruumiin löytöpaikalla, tästä tulee epäilty. Koutokeinoon asettuneen apulaissyyttäjä Anna Magnussonin on jälleen kerran tultava sukunsa avuksi.

Kiirunan poliisiasemalle viransijaiseksi lähetetty Melker Grundström yrittää parhaansa mukaan selvittää porovarkauksia, joiden käsittelyä paikallinen poliisi on jo vuosia vältellyt. Nyt hänen on otettava hoitaakseen myös väestönsuojasta löytyneen tuntemattoman ruumiin tapaus.

Juuri kun näyttää siltä, että uhrin henkilöllisyys on selvinnyt, tapaus muuttuu vielä monimutkaisemmaksi. Sama mies löydetään uudestaan. Tällä kertaa oman asuntonsa lattialta suurikaliiperisella aseella päähän ammuttuna.

Kaamosmurhat
ISBN/EAN 9789523124905
Luokka 84.2
Suomennos Jänis Louhivuori
148 x 210 mm
Sidottu, suojapaperi
342 s.
Ilmestyy viikolla 32/2017

Lars Pettersson on Ruotsin dekkariakatemian palkitsema kirjailija sekä elokuva-alan freelancer. Hän on tuottanut elokuvia, tv-sarjoja, dokumentteja ja reportaaseja. Pettersson viettää talvet Norjan Koutokeinossa. Häneltä on aiemmin ilmestynyt rikosromaanit Koutokeino, kylmä kosto sekä Verijäljet lumessa.