STOP THE PRESS!

Kolmannet kurlauksen MM-kisat Kuopion Rauhalahdessa

KurlausKurlaus, ”mualiman mukavin pelj´”, on vakiinnuttanut asemansa Suomen ja maailman urheilukentässä ja tästä osoituksena ovat jo kolmatta kertaa Kylpylähotelli Rauhalahdessa kisattavat kurlauksen MM-kisat 19.8.2017.

Viime vuoden osallistujamäärän odotetaan ylittyvän

Vuonna 2016 kisoihin osallistui 18 joukkuetta ja jo tässä vaiheessa on ennakkoon ilmoittautunut kymmenen joukkuetta.

”Osallistujat ovat perinteisesti ilmoittautuneet melko myöhään, koska kyseessä on erittäin rennon meiningin kisailut. Näin suuri ennakkoilmoittautuneiden määrä ilahduttaa, koska se ennakoi isoa ryntäystä,” myhäilee kisojen puuhamies Ari Järveläinen.

MM-kisoihin osallistuminen on kaikille avointa ja mitään lisenssejä ja vastaavia ei tarvita.  Ilmoittautua voi 13.8.2017 saakka. Ilmoittautuminen tulee tehdä tapahtuman verkkosivuilla: www.kurlaus.fi

Kaikille soveltuva ja taktiikallaan koukuttava laji

Kurlauksen on kehitellyt ”Tahko Pihkala” Ari Järveläinen, joka halusi kehitellä kaikille soveltuvan, nopeasti opittavan ja koukuttavan pelin. Ensimmäisenä koukuttui Ari itse, koska osasi savolaisena lisätä sääntöihin sellaisia pykäliä, jotka mahdollistavat rajattomat taktikointikuviot.

Pelin henki voidaan rinnastaa curlingiin ja esimerkiksi MM-kisoissa pisteenlasku on vastaavanlainen, kuin curlingissa. Pelissä on heittäjän lisäksi kolme harjamiestä, jotka putsauksen sijaan ohjaavat palloa kohden pesän keskellä olevaa nänniä. Curlingista tutut määrämittaiset ja poistot ovat tarpeellisia suorituksia myös kurlauksessa. Peli on ennen kaikkea tiimityöskentelyä ja tarkkuutta vaativaa. Pelissä on erilaisia rooleja ja siksi peli soveltuu kaikille.

Kurlauksessa tärkeintä on hauskanpito ja iloinen meininki. Lajiin onkin syntynyt ikään kuin itsestään hauskan pukeutumisen kulttuuri, eli MM-kisoissa tullaan varmasti näkemään hauskoja ja värikkäitä joukkueasuja. Kisajärjestäjät palkitsevatkin hauskimmin pukeutuneen joukkueen.

Ohjelma

Kurlauksen MM-kisojen ohjelma Kylpylähotelli Rauhalahdessa 19.8.2017

  • klo 11-17 kisojen peliaika
  • palkintojenjako heti kisan päätteeksi
  • noin klo 23-24 Pete Parkkonen esiintyy iltaravintolassa MM-kisailtamissa