STOP THE PRESS!

Max Mannerin uutuusromaani Mayra on kypsien ihmisten rakkaustarina

Max Manner - MayraTähän mennessä kymmenestä rikosromaanistaan tunnettu Max Manner seuraa nyt uutta kirjallista jälkeä. Mayra on kertomus sairauseläkkeelle siirtyneen ja leskeksi jääneen orkesterisellistin suhteesta kahteen naiseen. Jännityksen luomista Manner ei kuitenkaan ole hylännyt, sillä Espanjan aurinkoon vievä kertomus saa loppua kohti yhä dramaattisempia ja yllättävämpiä käänteitä.

Muutamia vuosia ennen varsinaista eläkeikää reuma on vienyt Heikin mahdollisuudet jatkaa ammattimuusikon työtä. Vaitelias ja vaatimaton mies on sen jälkeen viettänyt tasaista ja hiljaista elämää. Vaimon tapaturmainen kuolema saa Heikin eristäytymään, mutta eräänä päivänä kuvaan astuu varakas ja määrätietoinen leskirouva Eeva. Uuden tuttavuutensa ansiosta jo virkistyneempänä Heikki paneutuu sosiaaliseen mediaan, ja löytää yllättävän viestin nuoruudenrakastetultaan Mayralta.

Saksassa uransa luonut kuvataiteilija Mayra Meyer kertoo muuttaneensa pieneen espanjalaiskylään ja haluavansa kovasti tavata vanhan poikaystävänsä. Vierailulle rohkaistunut Heikki huomaa pian, vastoin kaikkia odotuksiaan, olevansa kahden voimakastahtoisen naisen tiukassa otteessa. Mies kuuntelee itseään ja tekee ratkaisunsa. Kaikki voisi olla siitä eteenpäin hyvin, mutta yhtäkkiä tulevaisuus antaakin aihetta pelkoon.

Mayra on aikuisella tavalla romanttinen tarina ihmisistä ”kolmannen iän” kynnyksellä. Se on myös kertomus parantumattomasta sairaudesta sekä mahdollisuudesta päättää itse omasta elämästä ja sen päättymisestä. Mukana soi myös kaksi selloa, yksi kyllin hyvä ja toinen aivan ylivertainen.

Seuraavaksi syksyllä Max Mannerilta (s. 1965) ilmestyy uuden poliisihahmon, Harri Hirvikallion, esittelevä rikosromaani Loiset, joka käynnistyy tyrmistyttävästä iskusta Ruisrockiin. Tapahtumat etenevät tekijän hyvin tunteman Luxemburgin hämäriin valtapiireihin sekä Kanaalin rannalle Ranskaan, Viidakoksi kutsuttuun Calais’n pakolaisslummiin.

 

Max Manner

Mayra

ISBN 978-952-270-325-5

326 sivua. Arktinen Banaani 2017.