STOP THE PRESS!

Tampereen Komediateatterissa kesällä 2018: Raija Orasen Puhtaat valkeat lakanat

Juhani Laitala, Raija Oranen, Panu Raipia

Oikealta vasemmalle: Juhani Laitala, Raija Oranen ja Panu Raipia.
Kuva: Jukka L. Savolainen

Miljoonayleisön kerännyt tv-sarja nyt ensimmäistä kertaa ammattiteatterissa!

Kirjailija Raija Orasen sukutarina Raikkaan perheestä vie katsojat 60- ja 70-lukujen nostalgiaan. Isä Ensio, äiti Maire sekä lapset Katariina, Irene ja Heikki nähdään kesällä 2018 Tampereen Komediateatterin katetussa kesäteatterissa.

Raikkaan perheyrityksen matkaa seurataan sen nousuineen ja laskuineen sekä idänkauppoineen. Perheen kauniit tyttäret houkuttelevat vävyehdokkaita, Ay-liike puolustaa omiaan ja koko karusellia pyörittävät tietysti raha ja rakkaus.

Ensio Raikkaana nähdään suosikkinäyttelijä Juhani Laitala, joka nähtiin samassa roolissa jo tv-sarjassa. Kansallisteatterissa vuodesta 1985 näytellyt Laitala on nähty aiemmin Komediateatterissa näytelmissä Onnellinen mies ja Jäniksen vuosi.

Puhtaiden valkeiden lakanoiden ohella menestyskirjailija Raija Oranen tunnetaan muun muassa Ruusun aika -tv-sarjastaan ja Palladium- ja Maan aamu -sarjan romaaneistaan.

Näytelmän on dramatisoinut Outi Keskevaari. Keskevaari oli myös Tampereen Komediateatterin ennätysyleisön kesällä 2015 keränneen Tankki täyteen -esityksen dramatisoinnin takana. Hänet tunnetaan myös useiden suosittujen televisiosarjojen käsikirjoittajana.

Ohjauksesta vastaa Komediateatterin teatterinjohtaja Panu Raipia.
Lavastus on Oskari Löytösen, jonka lavastus mm. Komediateatterin kesän 2017 Kaasua, komisario Palmu! -esitykseen sai kosolti kiitosta.

Alkuperäistä sarjaa esitettiin vuosina 1993–1996 MTV3-kanavalla.

Ensi-ilta to 7.6.2018 klo 18.00.
Kesto avoin.
Esitykset ajalla 6.6.- 11.8.2018.