STOP THE PRESS!

Kansallispuistoissa kajahtaa tuhannen kuorolaisen voimin 26.8.

Kuoroharjoitukset Nuuksion kansallispuistossa

Kuoroharjoitukset Nuuksion kansallispuistossa Haukkalammella.
Kuvat: Kalle Kataila

Luonto täyttyy laulusta, kun kymmenet Suomen kuorot ja yli tuhat kuorolaista laulaa kansallismaisemissa Suomen luonnon päivänä, elokuun viimeisenä lauantaina 26.8. Kuorot laulavat satavuotiaan Suomen kunniaksi 35 kansallispuistossa ja useilla muilla luonto- ja historiakohteilla. Aikaisemmin näin laajaa kuorotapahtumaa ei ole järjestetty.

Kansallispuistojen laulu -konsertit pidetään luonnon helmassa, veden äärellä tai näköalapaikoilla ja kallioilla. Ääni kiirii monenlaisista kokoonpanoista: kamarikuoroista, mieskuoroista, nais- ja lapsikuoroista sekä sekakuoroista.

Kuorokonsertit ovat osa Luonnon päivien juhlintaa ja järjestetään yhteistyössä Suomen Laulajain ja Soittajain Liitto Sulasolin kanssa.

”Kuorot lähtivät mukaan innokkaammin kuin uskallettiin odottaakaan, ja monessa kansallispuistossa esiintyy useita kuoroja”, iloitsee Luonnon päivien projektipäällikkö Joel Heino. Kuorojen saanti esiintymään Tiilikkajärven kansallispuistoon oli Tiilikalta heinänteosta tavoitetun suunnittelija Auvo Sapattisen mukaan ”helppoa kuin heinäteko”. Kalevala-kuoron Arja Savolainen Iisalmesta otti Sapattiseen yhteyttä ja kertoi, että hänellä oli peräti neljä kuoroa innokkaana tulossa Tiilikalle laulamaan Suomen luonnonpäivänä.

Kuorot ovat valinneet itse ohjelmistonsa, mutta luontoaiheisia sävelmiä ja sinivalkoisia tunnelmia kuuluu jokaiseen konserttiin. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kuorot esittävät mm. Finlandia-hymniä.

Luonto- ja kulttuurielämys täydentyy hyvällä ruualla, sillä samana päivänä vietetään Syödään yhdessä -tapahtumaa. Kuorokonserttien yhteydessä on myös muuta Suomen luonnon päivän tapahtumatarjontaa.

Luonnon päivät

Kolme vietettyä Luonnon päivää ovat saaneet suomalaiset joukoin ulos luontoon. Ensimmäisen Luonnon päivän (4.2.) runsaaseen 200 järjestettyyn tapahtumaan osallistui 30 000 ihmistä, ja 20.5. vietetyn järjestyksessään toisen Luonnon päivän 257 tapahtumaa keräsivät jo yli 33 000 osallistujaa. Kolmas Luonnon päivä 17.6. oli ennenkuulumaton menestys, kun järjestettyihin tapahtumiin (lähes 300) osallistui yli 50 000 ihmistä ja Nuku yö ulkona-haasteeseen tarttui noin 130 000 suomalaista.

Oman alueesi kuorokonsertit ja muut 26.8. Luonnon päivän tapahtumat löydät: www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia

Luonnon päivät-verkkosivu: www.luonnonpaivat.fi

Facebook: @luonnonpaivat
Twitter: @luonnonpaivat
Instagram: @luonnonpaivat