STOP THE PRESS!

Englannin kansallisbaletin tähdet Cesar Corrales ja Katja Khaniukova loistavat Lappeenrannan Balettigaalassa

Cesar Corrales. Photo: Dasa Wharton

Cesar Corrales. Photo: Dasa Wharton

Englannin kansallisbaletin nuoret tähtitanssijat Katja Khaniukova ja Cesar Corrales ovat kiertäneet koko kesän maailmaa esiintyen vierailu- ja gaalanäytöksissä. He saapuvat ihastuttamaan yleisöä myös Lappeenrannan Balettigaalaan 25.–26.8.2017.

Nuoret tähdet Corrales ja Khaniukova ovat valloittaneet juuri yhdessä mm. Le Corsairen tähtiparina. Lappeenrannan Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori lupaakin yleisölle sykähdyttäviä tanssielämyksiä.

– Olen erityisen iloinen siitä, että voimme Lappeenrannassa esitellä nousevia tähtiä, jotka tulevat tuikkimaan tanssimaailman taivaalla vielä pitkään ja korkealla.

Cesar Corrales nimitettiin heinäkuussa Englannin kansallisbaletin ensitanssijaksi uuden sesongin 2017–2018 alkaessa. Vasta 20-vuotias tähtitanssija on Englannin kansallisbaletin nuorin ensitanssija.

Syntyperältään kuubalainen, mutta Montrealissa asunut ja opiskellut Corrales sai balettikipinän vanhemmiltaan. Hän esiintyi jo 4-vuotiaana Royal Winnipeg Baletin Madama Butterfly -produktiossa. Corrales debytoi kahdeksanvuotiaana nuorena tanssijanalkuna valkokankaalla elokuvassa Shall We Dance, jossa hänen vastanäyttelijöinään olivat Richard Gere ja Jennifer Lopez. Sitten olikin jo vuorossa musikaalien ihmeellinen maailma ja hittiteos Billy Elliot. Corrales teki lukuisien ennakkoesityksien jälkeen roolisuoritukset Billy Elliotina Chicagon ja Toronton ensi-iltanäytöksissä. Vuonna 2011 hän palasi Montrealiin jatkamaan balettiopintojaan.

Corrales liittyi Englannin kansallisbalettiin 2014, jonka jälkeen hänen uransa lähti raketin lailla nousukiitoon. Yleisön suosikiksi 2016 valittu nuori lahjakkuus voitti samana vuonna myös arvostetun Vuoden tulokas -palkinnon. Tänä vuonna Corrales on kerännyt lisää pokaaleja voittaen vuosittaisen Critics’s Circlen jakaman palkinnon vuoden parhaasta klassisesta roolisuorituksesta. Le Corsairen Ali, joka hurmasi kriitikot Englannissa, saapuu nyt mykistämään myös Balettigaalan yleisön.

Hurmaava Katja Khaniukova puolestaan nimitettiin äskettäin Englannin kansallisbaletin solistitanssijaksi. Ukrainalainen Khaniukova liittyi Englannin kansallisbalettiin vuonna 2014 baletinjohtaja Tamara Rojon kutsusta. Ukrainalaistähdelle Lappeenranta on tuttu paikka, sillä hän vieraili vuoden 2014 Balettigaalassa.

Kahdeksatta kertaa järjestettävän Balettigaalan kolmen näytöksen estradina toimii Lappeenrannan kaupunginteatterin suuri näyttämö perjantaina 25.8.2017 klo 19 ja lauantaina 26.8.2017 klo 14 ja 19. Liput ovat myynnissä ja niitä voi ostaa asiakaspalvelukeskus Winkistä sekä Lippupisteen myyntipisteistä, lippu.fi -verkkokaupasta, puhelinpalvelusta sekä R-kioskeilta. Balettigaalan järjestää NordicDance Makers yhteistyössä Lappeenrannan kaupungin kanssa.