STOP THE PRESS!

Thomas Rydahlin menestysdekkari ERAKKO saa jatkoa

Thomas Rydahl - PaossaThomas Rydahl
PAOSSA

Dekkaritrilogian toinen itsenäinen osa Paossa on jännitysromaani kaipauksesta, kadonneista ja vallasta. Kaikki kadonneet eivät halua tulla löydetyiksi.

Fuerteventuran Erakko, 18 vuotta sitten vaimonsa ja lapsensa Tanskaan jättänyt Erhard Jørgensen, on menettänyt toimeentulonsa uhmattuaan saaren mahtavinta miestä.

Henkensä pitimiksi Erakko tekee pieniä etsiväkeikkoja ja hanttihommia. Päästäkseen yksinäisyydestään hän panee kaiken peliin ja ottaa vastaan tehtävän, johon kukaan muu ei suostu. Hänen on löydettävä kadonnut pakolainen nimeltä Abdi. Etsintä johdattaa hänet mafiaperheiden mutkikkaisiin bisneksiin.

Samaan aikaan saarelle saapuu tanskalainen kuvausryhmä tekemään jaksoa suosittuun televisiosarjaan, jossa jäljitetään kadonneita henkilöitä. Jakson maailmankuulu päähenkilö on etsimässä isäänsä. Tosin hän toivoo näkevänsä isänsä mieluummin kuolleena kuin elävänä.

Thomas Rydahlin loistava kirjoitustyyli asettaa hänen kirjansa aivan uuteen genreen, niitä voi hyvällä syyllä kutsua kaunokirjallisiksi dekkareiksi.

Paossa
ISBN/EAN   9789523124899
Luokka 84.2
Suomennos Salla Korpela
148 x 210 mm
Sidottu, suojapaperi
542 s.
Ilmestyy viikolla 34/2017

Thomas Rydahl (s. 1974) on Kööpenhaminassa asuva kirjailija. Hän valmistui Tanskan kirjailija-akatemiasta vuonna 1999. Rydahlin edellinen romaani Erakko palkittiin Tanskassa vuoden 2014 parhaana esikoisromaanina. Vuonna 2015 kirja sai myös Tanskan parhaan rikosromaanin palkinnon sekä pohjoismaisen Lasiavain-palkinnon. Kirja pysyi heti ilmestyttyään peräti 32 viikkoa Tanskan bestseller-listalla ja sen käännösoikeudet on myyty jo 16 maahan. Lisäksi elokuvaoikeudet on myyty Espanjaan.