STOP THE PRESS!

Paul Simon – The Concert in Hyde Park

Paul Simon - The Concert in Hyde ParkTuotanto: Paul King, Jennifer Lebeau
1. Kodachrome 2. Gone at Last 3. Dazzling Blue 4. 50 Ways to Leave Your Lover 5. Vietnam 6. Mother and Child Reunion 7. That Was Your Mother 8. Hearts and Bones / Mystery Train / Wheels 9. Me and Julio Down By The Schoolyard 10. Slip Slidin’ Away 11. The Obvious Child
1. Homeless 2. Diamonds on the Soles of Her Shoes 3. I Know What I Know 4. The Boy in the Bubble 5. Crazy Love, Vol. II 6. Gumboots 7. Under African Skies 8. Graceland 9. You Can Call Me Al 10. The Sound of Silence 11. The Boxer 12. Late in the Evening 13. Still Crazy After All These Years
Arvio: 4,5/5

Tätä Simonia ei varmaan tarvihe erikseen esitellä. No se on se Garfunkelin kaveri. Joka tosin on tehnyt mittavamman uran ihan omiin nimiinsä. Olisihan se muuten kiva, että se Art-buddykin olisi vielä mukana herran rinnalla. Ikää Simonilla on jo 75 vuotta ja se näkyy…no ei missään. Tosin siis levyn äänityksestä on jo aikaa viitisen vuotta.

Homman nimi on 2 ceedeetä ja yksi blu-ray täynnä livematskua Hyde Parkista. Ihan heti ei siis paketin ääreltä pääse viihtymästä. Materiaalia on riittämiin ja se kattaa aika lailla koko miehen uran. Hyvä niin, sillä Paul Simonin lauluntekotaito on ehdotonta eliittiä, jos nyt joku sitä ei sattunut tietämään vielä. Ja mitä tulee itse esillepanoon, niin onhan tämä täyttä nektaria. Äänitys: Toimii ilmavasti. Biisidynamiikka: Tarkkaan harkitun kuuloinen. Sovitukset: erinomaiset, tuovat vanhoihinkin lauluihin uutta munaa.

Tarkemmin ei kai tätä voi sinällään analysoida mutta silloin kun livelevy imee mukaansa ja kappaleiden äänityksestä ei juuri yleisön ansaittuja suosionosoituksia lukuunottamatta huomaa ettemme ole studiossa, niin jotain on tehty oikein. Yhtye Simonin taustalla elää ja hengittää mainiosti, se tuo kokonaisuuteen svengiä sekä oikeassa suhteessa napakkuutta. Ammatti-ihmisiä tietysti koko orkesteri täynnänsä niin mikäs siinä taikoessa iloisia rytmejä ilmoille. Yhtye pystyy myös mukautumaan erilaisiin soundeihin, sillä tunnetustihan Paul Simonin tuotanto on erittäin monipuolinen sisältäen vaikutteita aina etnomeiningistä suuriin maailmoja syleileviin balladeihin ja rockimpaan tavaraan. Yhtyeen soittajat luovat myös hymynkareen huulille tuottavia pieniä musiikillisia helmiä, jopa vitsejä kesken kappaleita. Ne kannattaa bongata vaikkapa useammalla kuuntelulla.

Visuaalisestikaan ei isompia napisemisen aiheita löydy. Fiilis on ollut käsinkosketeltavan tunnelmallinen ja kuvaputken tällekin puolen välittyy aitous ja sydän edellä tilanteeseen syöksyminen. Välillä tietysti ohjaustyöskentely on vähän modernin oloista ottaen huomioon lavalla soivan musiikin perinteikkyyden mutta se ei ole iso haitta. Hommaa on selvästi harjoiteltu ’Simonin uran tärkeimmän keikan’ vaatimalla pieteetillä, kuten kuuluukin. Isompia visuaalisia virheitä tai silmäsärkyjä ei välity.

Vain paatunut rotiskohan tämän käsittääkseni jättää hankkimatta. Paul Simon on sitä sarjaa, että vaikka ei varsinaisesti musikistaan piittaisikaan, pitää jokaiikalla jotain hänen klassikoistaan olla hyllyssä. Tässähän niitä klassikoita saisi monessa muodossa ja hienosti toteutettuna samalla rahalla monta.

Renek for smackthejack.net

Photos copyright by Sony Music Entertainment, 2017