STOP THE PRESS!

Tarinoiden Suomi

Kaksoset kivinokassaOhjaaja ja käsikirjoitus: Jussi Oroza
Tuotanto: Klaus Heydemann, Jussi Oroza, Iikka Vehkalahti
Tarinoitaan kertomassa mm. Göran Palmqvist, Tuuli Manninen,  Otto Köngäs, Pentti Ahlroot, Iida Reini, Göran Tornberg, T. Seppänen, Mauno Ranto, Minna Rimpilä, Janne Hakkarainen, Oiva Vallius
Arvio: 4/5

Suomi on monien tarinoiden maa. Jokaisella meistä on oma tarinamme tai tarinoita kerrottavaksi. Vuonna 2009 pitkin Suomea kiersi Tarinateltta, joka mahdollisti tavallisten suomalaisten itselleen tärkeimmän tarinan kertomisen. Myöhemmin Yleisradio esitti näitä tarinoita ohjelmasarjassa ”TV2 Tarinateltta esittää”. Nyt Jussi Oroza on koostanut kuvatuista tarinoista puolitoistatuntisen dokumenttielokuvan, joka jatkaa tuon sarjan hengessä.

Tarinoiden Suomi tarjoaa lähes neljänkymmenen ihmisen tarinoita. Jokainen niistä on koskettava tavalla tai toisella. Oroza on valinnut 600 tarinan joukosta sellaisen kokoelman, joka hyvin kuvastaa omalla rosoisella tavallaan Suomea pienessä muodossa.  On iloisia ja surullisia tarinoita, mielikuvia, tunteita sekä hyvässä että pahassa. Hän kutoo näistä yhtenäisen kokonaisuuden liittäen tarinoiden väliin tunnelmaan sopivia välikuvia Suomen kauneudesta ja karuudesta sekä kaupungeissa että luonnossa. Siksi Tarinoiden Suomi on aidosti tunteisiin vetoava dokumenttielokuva.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net

Photo’s Copyright by Inland Film Company, 2017 Photo: Saara Mansikkamäki

Traileri: