STOP THE PRESS!

Perinteinen ja moderni kohtaavat Oulun teatterisyksyssä

Teatterisyksyn ensi-illat aloittaa 18.8. pienellä näyttämöllä Tuomas Kyrön Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja, joka käy kiinni elettyyn elämään ja siihen, mitä meistä jää perinnöksi tuleville polville. Suuren näyttämön ovet avautuvat 2.9., jolloin ensi-iltansa saa Juhani Ahon klassikkoromaaniin pohjautuva, musiikin ja tanssin kuljettama Rautatie. Molièren ikinuori klassikko Saituri nousee suurelle näyttämölle 28.10. Siinä sukupolvet törmäävät rajusti ja kaikkien kitupiikkien kantaisän, Harpagonin, maailma joutuu koetukselle, kun nuorten elämää ohjaakin rahan sijasta rakkaus. Lasse-Maijan etsivätoimisto jatkaa 1.11. alkaen uusin seikkailuin. Nuoret etsivät ratkaisevat nyt hotellin arvoituksen. Suositut Seniorisopat jatkuvat uudella esityksellä torstaisin ja viikolla 39 Oulun kaupunginteatteri järjestää ensimmäisen Seniorifestivaalin. Vierailuohjelmisto on tänä syksynä erityisen runsas ja se on myynnissä keskiviikosta 9.8. klo 12 alkaen.

SYKSYN 2017 VIERAILUT
SUPER SUNDAY torstaina 14.9. klo 19 suurella näyttämöllä
Suomen kansainvälisesti tunnetuimman nykysirkusryhmä Race Horse Companyn Super Sunday hurmaa akrobaattisilla tempuilla. Esiintyjät ja taiteellinen suunnittelu: Rauli Kosonen, Kalle Lehto, Odilon Pindat, Mikko Karhu, Mikko Rinnevuori ja Hannu Abonce. Yhteistuotanto JoJo – Oulun Tanssin Keskuksen kanssa. Yhteistyössä mukana Flow-sirkus.

ISMO ALANKO YKSIN torstaina 21.9. klo 19 suurella näyttämöllä
Alangon laulut soivat sellaisina kuin ne ovat syntyneet, tekstit nousevat väkevästi esiin. Johanna Sipilän elävistä maalauksista koostuvat projisoinnit luovat maisemaa laulujen tarinoille.

ÄLÄ JÄTÄ SINUA YKSIN torstaina 28.9. klo 19 suurella näyttämöllä (Seniorifestivaaliviikolla)
Ritva Oksanen tulkitsee rakastettuja kappaleita ja runoja, jotka Pedro Hietanen on sovittanut ja säestää konsertissa.

KISSA VIEKÖÖN sunnuntaina 8.10. klo 13 suurella näyttämöllä
Konsertissa kuullaan iskelmiä 1940˗˗60-luvuilta, mm. Valoa ikkunassa ja Kissa vieköön.  Iskelmähelmiä tämän vuosituhannen svengillä esittävät Maija Hapuoja, Monna Kamu ja Irma Tapio. Pianistina Esa Helasvuo.

TÄHÄN ON TULTU lauantaina 14.10. klo 19 Pikisalissa
Tiina Weckströmin ja muusikko-säveltäjä Jussi Tuurnan esittämänä kuullaan lauluja sodasta ja rakkaudesta, intohimosta ja kuolemasta, äideistä ja lapsista. Intiimi lauluilta tekee kunniaa saksalaiselle kabareelle.

PALVELIJA sunnuntaina 15.10. klo 19 suurella näyttämöllä. Uusintaesitys yleisön pyynnöstä!
Tragikoominen monologi kertoo rikosylikomisario Arto Jylhämöstä, jonka lisäksi näytelmässä tavataan kavalkadi palvelualan ammattilaisia ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä aina haudankaivajaan saakka. Palvelijan roolissa on Martti Suosalo, joka paitsi esittää näytelmän kaikki roolit, myös ohjaa esityksen.

LUOLAMIEHEN POIKA perjantaina 20.10. klo 19 Pikisalissa
Valtteri Roihan ja Panu Vauhkosen Luolamiehen Poika on erilainen rakkaustarina lasten saamisen vaikeudesta ja isän aivan liian isoista saappaista. Musiikillisen, standupmaisen monologin rooleissa nähdään Panu Vauhkonen. Ohjaus Panu Vauhkonen ja Petrus Kähkönen.

MATTI ESKON 70-vuotisjuhlakonsertti sunnuntaina 5.11. klo 15 suurella näyttämöllä
Rekkamies, Huomenta Suomi, Lämmin hellä pehmoinen sekä monet muut 70-vuotisjuhlavuottaan viettävän karismaattisen Matti Eskon tunnetuimmat laulut kuullaan juhlakonsertissa ison bändin säestämänä.

OLAVI UUSIVIRTA, Il chante comme s’il n’y avait pas de demain
Olavi Uusivirran uran ensimmäinen konserttisalikiertue keskiviikkona 8.11. klo 19 suurella näyttämöllä.

STELLA TEKEE RIKOKSEN perjantaina 10.11. klo 19 Pikisalissa.
Stella Polariksen näyttelijät inspiroituvat yleisön ideoista ja rakentavat niiden pohjalta kokoillan näytelmän. Illan improvisoijat: Teijo Eloranta, Elina Stirkkinen, Mikko Penttilä, Topi Korhonen (musiikki) ja Jari Piitulainen (valot).

TIERNAPOJAT sunnuntaina 10.12. klo 15 suurella näyttämöllä
Suuri 18-henkinen Sointi Jazz Orchestra tarjoilee neljän valovoimaisen laulusolistin kanssa monipuolisen kattauksen suomalaista joulumusiikkia aina 200-vuotiaasta Tiernapojista uusiin joululauluihin. Laulajina Kalle Ruusukallio, Lauri Mikkola, Juuso Waris ja Minna Tuuliainen. Kapellimestarina Rasmus Soini.

YHDESSÄ 40 VUOTTA lauantaina 16.12. klo 19 Pikisalissa
Eija Ahvon ja Susanna Haaviston äänet kohtasivat 40 vuotta sitten ja puhkeavat nytnelikymppiseen kukkaan Esa Helasvuon säestämänä.

SYKSYN 2017 ENSI-ILLAT (julkistettu huhtikuussa 2017)
ILOSIA AIKOJA, MIELENSÄPAHOITTAJA, Ensi-ilta 18.8. pienellä näyttämöllä. Ohjaus Toni Wahlström.
RAUTATIE,Ensi-ilta 2.9. suurella näyttämöllä. Ohjaus Heta Haanperä.
SAITURI,Ensi-ilta 28.10. klo 19 suurella näyttämöllä. Ohjaus ja sovitus Kari-Pekka Toivonen.

LASSE-MAIJAN ETSIVÄTOIMISTO, HOTELLIN ARVOITUS, Ensi-ilta 1.11. Vinttikamarissa
Martin Widmarkin ja Helena Willisin kirjoihin pohjautuva lastendekkari jatkaa Vinttikamarissa, jossa ratkotaan nyt hotellin arvoitusta. Vallilan hienosta kaupunginhotellista varastetaan hienostoperheen arvokas sylikoira. Tapausta lähtee selvittämään Lasse-Maijan etsivätoimisto, jonka etsivinä toimivat koululaiset Lasse (Vili Saarela) ja Maija (Tuuli Turunen). Dramatisointi Kari-Pekka Toivonen. Ohjaus ja tekstin sovitus Mikko Korsulainen. Lavastus ja pukusuunnittelu Jyrki Seppä. Valosuunnittelu Aarne Turunen. Äänisuunnittelu Jukka Lappalainen. Kampaukset ja maskeeraus Eija Juutistenaho. Ikäsuositus 5+. Näytelmän yhteydessä on mahdollisuus synttärijuhliin.

SELLOFAANI, Esitykset parhaaseen pikkujouluaikaan: 17.11., 25.11., 1.12., 8.12. ja 15.12. klo 19 Pikisalissa.
Yleisön pyynnöstä ohjelmistossa nähdään jälleen Sellofaani. Heli Haapalaisen esittämän Helenan on pidettävä huoli perheestä ja kodista, edettävä uralla ja saatava parisuhde toimimaan… Ohjaus Olka Horila.

SENIORIFESTIVAALI 25. – 30.9.
Seniorifestivaali järjestetään erityisesti vanhempia katsojia ajatellen. Teatteri on täynnä senioriväelle suunnattua ohjelmaa maanantaista lauantaihin, ja loppuhuipennuksena virallisen vanhustenviikon päätöspäivänä sunnuntaina 8.10. klo 13 kuullaan Kodinkynttilöiden konsertti Kissa vieköön. Katso festivaalin monipuolinen ohjelmisto teatteri.ouka.fi.

OHJELMISTOSSA JATKAVAT
PIELEEN MENI
Kevään hitti jatkaa ohjelmistossa 7.9.alkaen suurella näyttämöllä. Ohjaus Pertti Sveholm.
PÖLJÄNPOJAN VAKUUTUS Äijäteatteria Pikisalissa! Rooleissa Mika Nuojua. Ohjaus Kari-Pekka Toivonen.

SUOSITUT SENIORISOPAT SAAVAT UUTTA SISÄLTÖÄ
Vain senioreille suunnatut esitykset suuren näyttämön lämpiössä jatkuvat uusin sisällöin torstaina 7.9. klo 11 alkaen.
Jaana Kahran ja Anne Syysmaan Primadonna-esityksissä muistellaan mm. sadan vuoden takaista Oulua.

Seniorisoppa-juhlakonsertti Suomi 100 vuotta -teemalla järjestetään yleisön pyynnöstä uudestaan suurella näyttämöllä 26.10. klo 11 ja jouluiset konsertit 14.12. klo 11 ja 18.  Esitykset jalkautuvat Oulun alueen hoito- ja palvelukoteihin. Tiedustelut Merja Larivaaraltateatteri(at)ouka.fi

NOSTA LIPPU SALKOON
Suuren suosion saavuttaneet Finnhits-bileet pe 29.9. klo 19 suurella näyttämöllä!
70-luvun vauhdista huolehtii 6-henkinen bändi solisteinaan mm. Merja Larivaara ja Kari-Pekka Toivonen. Tähtiartistina esiintyy ihastuttava Marion Rung. Ennen konserttia on mahdollisuus ruokailla ajan henkeen Vänmannissa.

NAINEN – AINA PARHAASSA IÄSSÄ
,syksyn odotetut illat 3.11., 18.11., 24.11. ja 2.12. klo 19 Pikisalissa!
Lauluja ja tarinoita rakkaudesta, pettymyksestä, ilosta, murheesta, kateudesta, muuttuvista muodoista ja tietysti myös miehistä. Luvassa on voimaannuttava joulunalusilta Merja Larivaaran, orkesterin ja yllätysmiesvieraan seurassa.

TEATTERITREFFIT – HELPPO TAPA TULLA TEATTERIIN
Teatteritreffit on suunniteltu teatterinystäville, joita yksin lähteminen teatteriin ei miellytä ja joilta puuttuu ystävä, jonka kanssa lähteä. Teatteritreffit on helppo tapa tutustua uusiin ihmisiin ja saada jopa elinikäisiä teatteriystäviä.

Teatteritreffipakettiin sisältyy lippu esitykseen, teatterin näyttelijän tapaaminen ja lyhyt teatterin esittely yhdessä ryhmän kanssa sekä väliaikatarjoilu teatteriravintola Vänmannissa ryhmälle ja näyttelijäisännälle varatussa pöydässä. Syyskaudella treffeille kokoonnutaan 16.9. alkaen kolme kertaa. Liput puhelimitse ma-pe klo 9-16, p. 0300 472 333

NUORTEN NÄYTTÄMÖ – ODOTETTU TOIMINTA JATKUU
Nuorten Näyttämö tarjoaa nuorille mahdollisuuden päästä tekemään teatteria ammattilaisten opastuksella! Toiminta on tarkoitettu kaikille n. 13−18-vuotiaille taidoista tai aikaisemmista harrastuksista riippumatta. Nuorten Näyttämön porukka muodostetaan syyskuussa järjestettävien tutustumis- ja hakutilaisuuksien avulla. Ryhmässä tehdään monipuolisia draamaharjoitteita ja esitetään näytelmä keväällä 2018. Lisätietoja syyskuussa osoitteesta teatteri.ouka.fi tai jukka.heinanen(at)ouka.fi