STOP THE PRESS!

City Wonders: Helsinki -valokuvanäyttely paljastaa kaupunkitilan ihmeet ja kummat

City Wonders by Lorenzo Servi

City Wonders by Lorenzo Servi

Lorenzo Servin City Wonders: Helsinki on valokuvasarja esineistä, väreistä, muodoista ja urbaanin maiseman osasista, jotka normaalisti jäävät huomaamatta. Jokainen kuva tuo yllättäviä näkökulmia kaupunkitilaan ja paljastaa uusia asioita arkielämästä Helsingissä.

Ihmeet ja kauneus ympäröivät meitä kaupungissakin, mutta huomaammeko niitä? City Wonders: Helsinki rikkoo rajoja lavastetun ja lavastamattoman kuvan välillä. Näyttely kutsuu katsomaan kaupunkia uusin silmin ja tarkkailemaan kaupunkia vaihtoehtoisesta näkökulmasta.

Lorenzo Servi (s.1979) on italialaissyntyinen, Suomessa asuva taiteilija, designeri ja arkkitehti. Hän tutkii ja analysoi jatkuvasti arkipäiväisiä, rakennettuihin ympäristöihin liittyviä ilmiöitä. Firenzessä arkkitehdiksi valmistunut Servi on ollut osana ryhmänäyttelyitä mm. Arkkitehtuurimuseossa.

Osa näyttelyn kuvista on julkaistu kirjassa Art Is Everywhere: How to Really Look at Things (Lorenzo Servi / BIS Publishers, Amsterdam, 2016).

Näyttely on valittu Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilaan avoimessa haussa. Projekti-tila on tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään taiteen, nykytaiteen tai tutkimuksen välineenä. Tila esittelee kiinnostavia näyttelykokonaisuuksia sekä tuoreilta että vakiintuneemmilta tekijöiltä.

Suomen valokuvataiteen museo, Projekti-tila
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki
24.8.–29.10.2017

Liput 8/5/0 euroa, Museokortilla vapaa pääsy
ti-su klo 11–18, ke 11–20, ma suljettu