STOP THE PRESS!

Turun Taiteiden yönä Wäinö Aaltosen museossa ja pääkirjastossa ohjelmaa iltamyöhään

Taiteiden yönä torstaina 17.8.2017 Wäinö Aaltosen museo, Vanhan Suurtorin galleriat, Taidelainaamo ja Turun pääkirjasto ovat avoinna normaalia pidempään. WAMissa voi nauttia Hashimoton näyttelystä ja ohjelmasta, joka valottaa näyttelyn taustoja. Pääkirjastossa on tarjolla poistokirjamarkkinat, luentoja, Sing Along -lastenkonsertti sekä musiikkimeditaatiota. Perheiden Taiteiden yössä Vartiovuorella voi piknikin lomassa kokeilla perinneleikkejä Kuralan Kylämäen leikkivälineillä.

WAM avoinna klo 23 asti: Hashimoton näyttely, taidetyöpaja, jazzia, tiedettä ja science fictionia

WAMin Taiteiden yössä voi nauttia Jacob Hashimoton näyttelystä Giants and Uncertain Atmospheres ja illan ohjelmasta, joka valottaa näyttelyn taustoja. Hashimoton taiteellisen työskentelyn innoittajista on valikoitunut mukaan jazzia, tiedettä ja science fictionia. Aulatilassa soi jazz-artisti Sun Ran musiikki, jonka lyriikoista installaatio Never Comes Tomorrow on saanut nimensä. Ilta huipentuu veistossalissa esitettävään Hayao Miyazakin The Wind Rises -elokuvaan.

 • Näyttelyalustukset näyttelytiloissa suomeksi klo 18.15, 18.45, 19.45, 20.15, 20.45, 21.15 ja 21.45 sekä ruotsiksi klo 20.
 • Taidetyöpajassa toteutetaan ulkoinstallaatio atriumpihalle klo 18–22
  Työpajassa tehdään atriumpihalle kelluva veistos, jossa toistuvat Hashimoton töiden keveys, valoisuus ja värikkyys – teoksen kasvaessa atriumpihan allas alkaa hohtaa valomerenä (säävaraus). Lisäksi kädenjälkensä voi jättää heinäkuun aikana aloitettuun yhteisteokseen ja kokeilla vesivärimonotypiaa.
 • Turun kaupunginkirjaston Pop up -fillari museon terassilla klo 18–22.45
  Pop up -fillari tuo museon terassille avaruus- ja science fiction -teemaisen kirjavalikoiman, kirjat ovat myös lainattavissa. Hashimoto on kertonut olevansa kiinnostunut scifi-klassikoista sekä tähtitieteestä ja ottaneensa niistä paljon vaikutteita omaan tuotantoonsa, esimerkiksi teosten nimiin.
 • Atmospheres-musiikki- ja ääniteos museon aulatilassa klo 19–19.30
  Duo Mauri Mikkola (sähkökitara) ja Kristiina Karsten (koskettimet) ottavat aulatilan haltuun. Atmospheres on jazz-sävytteinen musiikki- ja ääniteos, joka syntyy osin improvisoiden näyttelyn ja illan tunnelmien mukaan.
 • Hayao Miyazakin The Wind Rises -elokuvanäytös veistossalissa klo 20.30
  Elokuva tuo esiin näyttelyn tiede-näkökulmaa, joka korostuu erityisesti Hashimoton kaksiulotteisissa töissä ja Armada-installaatiossa. Jirō Horikoshin elämäntarina on kuvaus kunnianhimoisesta työskentelystä lentokoneinsinöörinä, unelmasta lentää ja unelmien tavoittelusta. Elokuvaa on pidetty ohjaajansa huipputeoksena. Elokuva on puhuttu japaniksi ja siinä on englanninkielinen tekstitys.

Wäinö Aaltosen museo ja Cafe Wäinö ovat avoinna klo 23 asti.

Liput 10 € aikuiset / 4 € opiskelijat, eläkeläiset, työttömät / 2 € 7–15-vuotiaat / 0,50 € 4–6-vuotiaat / perhelippu 20,50 €. Sisäänpääsy puoleen hintaan klo 18 alkaen.

wam.fi

Vanhan Suurtorin galleriat ja Taidelainaamo avoinna klo 22 asti

Vanhalla Suurtorilla voi tutustua gallerioiden näyttelyihin ja katsastaa samalla Taidelainaamon tarjonnan.

 • Galleria Harmaa / Anu Raatikainen: 360
  Katsoja kohtaa näyttelytilaan astuessaan mustiin puetun naisen pimeässä tilassa. Naista kiertää valonlähde pystyssä, ympyränmuotoisessa liikkeessä. Valo osuu kierron aikana eri puolille, valaisten välillä vasemman, välillä oikean posken, leuan tai päälaen.
 • Vanhan Raatihuoneen galleria / Hertta Kiiski: Melankolia2047
  Melankolia2047 on Hertta Kiisken kolmastoista yksityisnäyttely – pitkästä aikaa kotikaupungissa Turussa. Näyttely koostuu installaatiosta, jonka osia ovat mm. luonnonpesusienet, kepit, valokuvat ja video. Installaation äänimaailman on tehnyt taiteilija Kimmo Modig.
 • Brinkkalan galleria / Mobiilidiaspora
  Brinkkalan galleriassa esillä olevissa Mobiilidiaspora-videoissa turvapaikanhakijat kertovat omasta elämästään ja matkastaan Suomeen.

Galleriat ja Taidelainaamo ovat avoinna klo 22 asti. Vapaa pääsy.

turku.fi/vanhasuurtori

Pääkirjastossa konsertteja, luentoja ja poistokirjamarkkinat

Turun pääkirjaston Kirjastopihalla voi laulaa lastenlauluja Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuvan kvartetin kanssa Sing Along -lastenkonsertissa. Pääkirjaston Studiossa on tarjolla säveltäjä Eero Hämeenniemen Impromeditaatiokonsertti, jonne kannattaa ottaa joogamatto mukaan. Lisäksi kirjastossa luennoivat Emil Anton ja Hannu Taanila. Kirjastopihalla voi tehdä löytöjä poistokirjamarkkinoilla. Pääkirjasto on avoinna klo 22 asti.

 • klo 16–19, Kirjastopiha (säävaraus)
  Poistokirjamarkkinat
 • klo 16–17, pääkirjaston Studio
  Aikamatkoja Suomen historiaan: katolisempi kuin luulit. Emil Anton; teologi, filologi, opettaja, kääntäjä, taikuri, opas. Luento yhteistyössä Turun musiikkijuhlien kanssa.
 • klo 17.30–18.15, Kirjastopiha (säävaraus)
  Taiteiden yön Sing Along -lastenkonsertti. Tylsistymisvaaraa ei ole, sillä Turun filharmonisen orkesterin muusikoista koostuva kvartetti on valinnut konserttiin tuttuja lastenlaulusuosikkeja, joita yleisö pääsee laulamaan mukana. Bändi esittelee myös soittimiaan yleisölle. Tervetuloa kuuntelemaan – ja laulamaan! Muusikot: Jonni Hämäläinen & Ilana Gothóni, viulu, Henna Jämsä, klarinetti, Nicolas Indermühle, tuuba.
 • klo 18–19.30, pääkirjaston Studio
  ”Oi iloitkaa te kristityt!” Martti Luther ja reformaation musiikkipolitiikkaa. Toimittaja Hannu Taanila. Luento yhteistyössä Turun musiikkijuhlien kanssa.
 • klo 21, pääkirjaston Studio
  Impromeditaatiokonsertti. Säveltäjä Eero Hämeenniemi. Oma joogamatto mukaan. 50 ensimmäistä mahtuu Studioon.

turku.fi/kirjasto

Perheiden Taiteiden yössä lastenmusiikkia, kuvataidetta ja perinneleikkejä

Kymmenettä kertaa järjestettävää Perheiden Taiteiden yötä vietetään tänä vuonna Suomi 100 -juhlavuoden parissa Turun Vartiovuorella klo 17–20. Maksuton lapsiperheiden piknik-tapahtuma täyttää puiston musiikilla ja kuvataiteella. Perinneleikkejä voi testata Kuralan Kylämäen välineillä. Nukkesairaalassa harjoitellaan vauvojen hoivaamista, ja valokuvanäyttely pureutuu synnytyssairaala Heidekenin historiaan. Teatterilavalla esiintyvät muun muassa Mimi ja Kuku.

Perheiden Taiteiden yön ohjelma

 

Katso myös Turun seudun tapahtumakalenteri turkukalenteri.fi

Pidätämme oikeuden muutoksiin.