STOP THE PRESS!

Robbie Williams – The Heavy Entertainment Show

Robbie Williams Photo (C) Jukka L. Savolainen

Kuva: Jukka L. Savolainen

Konsertti: Ratinan Stadion, Tampere to 10.8.2017
Kappaleet: Heavy Entertainment Show, Let Me Entertain You, Monsoon / YMCA, Party Like A Russian, Minnie The Moocher, Freedom, Love My Life, Medley: Come Undone / Never Forget, Millenium, Something Stupid, Rudebox / Kids, Sweet Caroline, Feel, Rock DJ. Encore: She’s The One, Angels, My Way
Arvio: 4,5/5

Ratinan stadionilla kello läheni varttia vaille yhdeksää, kun valtavista kaiuttimista alkoi mahtipontinen saundi ja nyrkkeilyohjelmista tutun tyylinen vahvan äänen omaava mies esitteli yleisölle illan päätähden. Eikä esittely ollut mitä tahansa, vaan hyvinkin itseironinen hetki, kun herjaa heitettiin Williamsin toilailuista päihteiden saralla. Ne ovat menneitä, sillä lavalle asteli yllättävänkin hyvässä kunnossa oleva showmies isolla ässällä.

Konsertin käynnisti tuoreimman albumin nimikkobiisi, Heavy Entertainment Show, joka ei vielä sytyttänyt yleisöä. Kun Let Me Entertain Youn ensi tahdit kajahtivat ilmaan, niin silloin alkoi liikehdintä. Robbie kiskaisi kappaleen todella omalla tyylillään ja ilmoittikin, että teidän perseenne on minun seuraavan kahden tunnin ajan. Ja niinhän siinä kävi, että mies piti puheensa. Tästä alkoi sellainen show, jota harvemmin näillä seuduilla on nähty.  Tehosteitakin oli ilotulituksista nyrkkeilyhanskan muotoiseen vempaimeen, jolla mies siirtyi yleisön ylle laulamaan.

Konsertti koostui pääasiallisesti tunnetuista hiteistä, mutta yllätyksiä myös koettiin. Mies muisti kunnioittaa Minnie The Moocherilla ja encorena kuullulla My Waylla sekä Sammy Davis Jr:a että Frank Sinatraa. No, onhan hän hieman hakenut tyyliä myös Rat Packin kolmannelta nimihahmolta Dean Martinilta. Lisäksi Robbie muisti edesmennyttä George Michaelia vetäisemällä yllättävän pirteästi sovitetun Freedom -kappaleen. Suurin yllätys koettiin konsertin virallisen osuuden puolen loppupuolella, kun tähden oma isä saapui lavalle laulamaan hänen kanssaan Neil Diamondin Sweet Carolinen.

Täytyy todella nostaa hattua tälle 43-vuotiaalle tähdelle, joka on kokenut sekä nousuja että laskuja elämässään ja työssään. Kuten aiemmin mainitsin, mies kuuluu niihin artisteihin, joita voi rehellisin mielin kutsua todelliseksi showmieheksi. Hän ei aliarvioi yleisöään, vaan haluaa viihdyttää todella heitä koko rahan edestä. Moni varmasti halusi kuulla hittejä ja niitähän tuli. Toisekseen mies aloitti konsertin suunnilleen siihen aikaan kuin mitä oli luvattu. Hän hoiti koko keikan energisesti ja hauskoilla välispiikeillä varustettuna. Hauskinta ehkä keikassa oli myös miehen yleisölle tehdyt ”karaokemaiset” heitot. Hän alkoi laulaa ja antoi yleisön sitten jatkaa vähän aikaa – aika hauska tempaus. Toinen ikimuistettava tilanne oli se, kun She’s The One -kappale oli meneillään koko Ratinan stadion täyttyi ”valomerestä”. Pimenevässä illassa kännyköiden näyttöjen loisto valaisi ympäristöä kuin miljoona kynttilää ympäri stadionia. Totta se on, Robbie ”Fuckin'” Williams viihdytti yleisönsä täydellisesti.

Jukka L. Savolainen for smackthejack.net