STOP THE PRESS!

Tietokirjallisuuden suurtapahtuma TIETOKIRJA.FI elokuun lopussa Helsingissä

Tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI tuo yli sata esiintyjää Tieteiden talolle 30.─31.8.2017.

Tapahtuman teemana on ”Ajassa”.  Esityksissä pohditaan mm. tämän päivän huono-osaisuutta, poliittista keskustelukulttuuria, informaatiosotaa sekä Yhdysvaltain nykytilannetta. Keskustelujen aiheina ovat mm. siivoustrendi, sananvapaus, johtaminen ja sotahistoria. Tapahtuma järjestetään joka toinen vuosi, tänä vuonna kuudetta kertaa.

Mukana on yli sata esiintyjää eri aloilta. Kahden päivän aikana lavalle nousevat Keskisarjan lisäksi esimerkiksi Li Andersson, Elina Grundström, Jaakko Heinimäki, Pirjo Hiidenmaa, Heikki Hiilamo, Koko Hubara, Karo Hämäläinen, Juha Itkonen, Tuomas Kyrö, Tiina Raevaara, Juho Saari, Erkki Tuomioja, Matias Turkkila ja Katariina Vuori.

Aiemmista tapahtumista tutut ohjelmanumerot ”Elämäni tietokirjat” ja ”Miten minusta tuli tietokirjailija” saavat myös jatkoa. Lisäksi tietokirjaraati arvioi ajankohtaisia tietokirjoja. Elämänsä tärkeistä tietokirjoista kertovat Li Andersson ja Henkka Hyppönen. Omasta matkastaan tietokirjailijaksi kertoo Katariina Vuori. Tapahtuman avaa historioitsija Teemu Keskisarja.

TIETOKIRJA.FI-tapahtuman avajaiset ovat keskiviikkona 30.8. klo 13.30. Kaksipäiväinen tietokirjafestivaali on yleisölle avoin ja maksuton.

Ohjelma ja esiintyjätiedot löytyvät tapahtuman verkkosivuilla www.tietokirja.fi.
TIETOKIRJA.FI-festivaali järjestetään osana vuoden 2017 Tietokirjaviikkoa. Katso myös koko viikon ohjelma sivuilta www.tietokirja.fi.

TIETOKIRJA.FI on kirja-alan yhteinen tapahtuma, jossa ovat mukana tietokirjailijat, tietokirjakustantajat ja useat muut tietokirjallisuuden julkaisemista edistävät tahot, kuten Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto.