STOP THE PRESS!

Ohjaaja Teemu Nikin Armomurhaaja maailman ensi-illassa Toronton elokuvafestivaalilla

ArmomurhaajaTeemu Nikin ohjaama Armomurhaaja on valittu Toronton elokuvafestivaalin Contemporary World Cinema -sarjaan. Toronton kansainvälinen elokuvafestivaali järjestetään 7.–17. syyskuuta. Marraskuussa Suomen ensi-iltansa saavasta elokuvasta on nyt myös julkaistu ensimmäinen still-kuva sekä teaser-traileri.

“Mahtava huomata, että suomalaiselle genre-elokuvalle on kansainvälistä kysyntää”, tuottaja Jani Pösö iloitsee kutsusta Torontoon.

“Näköjään Toronto ymmärtää hyvän päälle”, ohjaaja Teemu Nikki puolestaan kommentoi tyytyväisenä ja jatkaa: ”Armomurhaaja on paha mutta hyvä elokuva.”

Elokuvassa mekaanikko Veijo Haukka (Matti Onnismaa) lopettaa sivutyökseen vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Eläimet saavat armollisen lopun – ihmiset eivät ehkä niinkään. Legendaarinen näyttelijä Matti Onnismaa tekee elokuvassa ensimmäisen pääroolinsa.

Armomurhaaja on Teemu Nikin kolmas pitkä elokuva. Hänen aiempiin ohjauksiin kuuluvat Lovemilla (2015) sekä 3Simoa (2012) sekä joukko lyhytelokuvia. Armomurhaaja on tuotantoyhtiö It’s Alive Filmsin ensimmäinen elokuva, joka on valittu A-listan festivaalin ohjelmistoon.

Synopsis

Veijo Haukka on mekaanikko, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä. Pienet eläimet hän kaasuttaa pakokaasulla ja isommat ampuu pistoolilla. Veijo on karusta hommastaan huolimatta eläinten puolella. Lemmikkien omistajia kohtaan Veijo ei ole yhtä armollinen.

Petri Kettu tuo Veijolle koiran lopetettavaksi ja mies ottaa tehtävän vastaan tottuneesti. Veijon sydän kuitenkin heltyy ja hän ottaa koiran omakseen. Samalla Veijon usko ihmisyyteen palaa ja hänen sydämestään löytyy pieni tila jopa rakkaudelle. Mutta kun koira, jonka pitäisi olla kuollut, onkin yhä elossa, riita entisen ja nykyisen omistajan välillä eskaloituu väkivaltaisiin mittasuhteisiin ja tarinan ainoa viaton osapuoli on koira.

Ohjaus, käsikirjoitus ja leikkaus: Teemu Nikki
Tuottajat: Jani Pösö & Teemu Nikki
Kuvaus: Sari Aaltonen
Äänisuunnittelu: Sami Kiiski
Musiikki: Timo Kaukolampi / Tuomas Puranen / K-X-P

Rooleissa:
Matti Onnismaa
Jari Virman
Hannamaija Nikander
Heikki Nousiainen
Pihla Penttinen
Jouko Puolanto
Santtu Karvonen
Alina Tomnikov
Ilari Johansson