STOP THE PRESS!

Helsinki Progressive IV tuo yhteen kotimaisen progen historian ja tulevaisuuden

Lauantaina 16.9. järjestetään Helsingin Nosturissa neljäs Helsinki Progressive –tapahtuma. Tällä kertaa illan pääesiintyjäksi on kiinnitetty Wigwam Revisited. Vuonna 1969 Helsingissä perustettu Wigwam on tunnetusti yksi merkittävimmistä yhtyeistä suomalaisessa rock-historiassa. Edellä aikaansa liikkunut kokoonpano muistetaan erityisesti klassikkoaseman saavuttaneista proge- ja taiderock-albumeistaan, joita Love Records julkaisi 1970-luvulla. Nosturissa 16.9. yhtyeen musiikkia esittää Jukka Gustavsonin, Mikko Rintasen, Pekka Nylundin, Petri Asialan sekä Jan Noposen muodostama kokoonpano. Gustavson, Rintanen ja Noponen ovat tuttuja yhtyeen riveistä jo sen aktiiviajoilta. Nosturin keikka on kokoonpanon ainoa esiintyminen pääkaupunkiseudulla koko syksynä.

Illan kaksi muuta bändiä edustavat kotimaisen progressiivisen rockin uutta nousua tällä vuosikymmenellä. Malady on inspiroitunut 1970-luvun suomalaisen progen perinteestä. Vaikka oikeiden soundien ja värien löytämiseen on käytetty aikaa ja vaivaa, pelkästä retro-trippailusta ei ole kyse. Analoginen äänimaisema tukee luontevasti polveilevien kappaleiden tarinankerrontaa. Helsinki Progressiven avaa tällä kertaa nouseva kotimaisen progressiivisen rockin edustaja Octopie, jonka musiikissa kiteytyy 70-luvun moniulotteinen tunnelma tuoreella otteella. Nosturissa Octopie esittää materiaalia myöhemmin julkaistavalta konseptialbumiltaan.

Nosturin ovet aukeavat 19.00 ja paikalla tulee olemaan Svart Recordsin levymyymälä, josta voi hankkia illan esiintyjäkaartin albumeita tarjoushintaan, tulla ostamaan levy-yhtiön uusia julkaisuja sekä penkoa varastosta löytyneitä harvinaisuuksia. Ennakkoliput tapahtumaan ovat myynnissä paraikaa Ticketmasterin verkkokaupassa osoitteessa: http://www.ticketmaster.fi/event/213741