STOP THE PRESS!

Arjen politiikkaa Työväenkirjallisuuden päivässä

Lauantaina 2.9. vietetään jälleen vuosittaista Työväenkirjallisuuden päivää Tampereen Työväenmuseo Werstaalla. Pääsymaksuttoman tapahtuman tavoitteena on nostaa esille yhteiskuntakriittistä kirjallisuutta.

Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi tapahtuman tämänvuotinen teema on suomalainen arki. Perinteinen työväenkirjallisuus on paljolti arjen olojen kuvausta. Arki on läheinen aihe myös tapahtumassa esiintyville nykykirjailijoille.

Teatteriohjaaja ja kirjailija Saara Turunen kertoo: ”Kaikki teokseni käsittelevät arkea tavalla tai toisella. Mielestäni arjen tarkastelu taiteessa on aivan yhtä poliittista kuin vaikkapa historiasta, sodasta tai hallitsijoista puhuminen.” Toisaalta sota-aiheidenkin takaa löytyy rivimiesten ja -naisten arki: ”Historiallisissa romaaneissani minua eivät kiinnosta suurmiehet eivätkä vallassaolijat vaan tavalliset ihmiset, joita vallanpitäjien määräykset koskettavat”, valottaa Anneli Kanto.

Turusen ja Kannon lisäksi tapahtumassa esiintyvät mm. Juha Hurme, Ville Kivimäki, Riku Korhonen, Tiina Lintunen sekä Kreetta Onkeli. Keskustelupaneeleissa ja kirjailijahaastatteluissa tarkastellaan arkielämän muutoksia ja haasteita, sota-ajan arkea sekä suomalaisuutta taiteen tekemisen lähteenä. Niin kauno- kuin tietokirjallisuuskin on ohjelmassa runsaasti edustettuna.

Työmiehen lauantai huipentuu tapahtuman iltaklubilla ravintola Artturissa, jossa esiintyvät lavarunoilija Aura Nurmi, stand up -koomikko Joonas Korhonen sekä bändi Eerolan Reetta & Eroottiset.

Koko ohjelma ja esiintyjien esittelyt: www.tyovaenkirjallisuudenpaiva.com

TYÖVÄENKIRJALLISUUDEN PÄIVÄ
Työväenmuseo Werstas, Tampere
la 2.9.2017 klo 11-18
Vapaa pääsy

TYÖVÄENKIRJALLISUUDEN PÄIVÄN ILTAKLUBI
ravintola Artturi, Tampere
la 2.9.2017 klo 19-23
liput 4/5e