STOP THE PRESS!

Orkester Norden juhlii Suomea

Pohjoismaiden ja Baltian maiden lahjakkaista nuorista muusikoista koottu Orkester Norden juhlii 100-vuotiasta Suomea järjestämällä konserttikiertueen Tanskaan, Latviaan, Viroon ja Suomeen. Kiertueen nimenä on BRING ON ’17 juhlii Suomea.

Sibeliustalolla orkesteri esiintyy torstaina 24.8. klo 19. Lahden-konsertin lisäksi orkesteri konsertoi Suomessa myös Porvoon Taidetehtaalla. Lahden-konsertin Orkester Norden järjestää yhteistyössä Lahden kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa.

Orkester Norden syntyi lähes 25 vuotta sitten ja sitä ovat vuosien varrella johtaneet lukuisat kuuluisat kapellimestarit. Orkesterin ensimmäinen kapellimestari oli Esa-Pekka Salonen.

Orkester Norden kokoaa joka kesä seitsemisenkymmentä 15–25-vuotiasta nuorta Pohjoismaista ja Baltiasta. Leiriä seuraa syksyinen konserttikiertue. Orkesteri esittää perinteistä klassista musiikkia improvisoinnin ja elektronisen musiikin rinnalla sekä sisällyttää ohjelmistoon romanttisia klassikoita, mukaan lukien rokin, popin, elokuvamusiikin ja 1900-luvun klassikot.

Kapellimestarina toimii tänä vuonna ruotsalainen Johannes Gustavsson, joka toimii tällä hetkellä Wermlandin oopperan ylikapellimestarina. Kiertueen tähtisolistit ovat sopraano Susanna Andersson ja sellisti Jakob Koranyi. Tämän vuotisen kiertueen ohjelmassa on luonnollisesti luvassa Sibeliusta, mutta myös Griegiä, Alfvénia ja Elgaria.

Liitteenä olevassa orkesterin englanninkielessä tiedotteessa on luettavissa myös tarkempaa taustatietoa orkesterista sekä konserttikiertueesta.

ON 2017-kiertueen ohjelma:
Segelnde Stadt, B. Byström
Hillborgin, Sibeliuksen, Alfvénin ja Griegin liedejä
E. Elgarin sellokonsertto
J. Sibeliuksen sinfonia nro 1

To 24. elokuuta klo 19.00 – Sibeliustalo, Lahti
Liput 10€ (sis. palvelumaksun)