STOP THE PRESS!

Lohjan 2017 Lauriksi valittiin kirjailija Johanna Tuomola

Johanna Tuomola

Johanna Tuomola

Vuoden 2017 Lauri on kirjailija Johanna Tuomola

Tämän vuoden Lauri, lohjalainen Johanna Tuomola on erityisesti tunnettu taitavasta kynästään. Tuomola tuo taitavasti oman tuotantonsa kautta Lohjaa ja Lohjan paikkoja esille. Tarinat sijoittuvat vahvasti Lohjalle ja henkilöt sidotaan luontevasti paikkakunnalle eri tavoin. Tuomola kiertää aktiivisesti eri puolella Suomea kertomassa kirjoistaan ja tuo Lohjaa esille useissa tilaisuuksissa Lohjan ulkopuolella.

Tuomolan dekkareissa seikkailee lohjalaispoliisi Noora Nurkka dekkareissa ja näitä kirjoja on julkaistu 5 kpl. Tuorein toukokuussa julkaistu kirja sijoittuu Sammattiin, päähenkilönä tällä kertaa yksityisetsivä Julia Takalo (mutta myös tuttu rikosylikonstaapeli Noora Nurkka Lohjan poliisista mukana).

Toukokuussa ilmestyi 10 osainen äänikirja Storytelille. sen päähenkilönä on Lohjan keskustassa Prismaa vastapäätä asuva Sami Heikura. Ortopedinä työskentelevä Heikura on muuttanut New Yorkin -vuosien jälkeen takaisin Lohjalle. Tuomolan tuotannossa on myös muita romaaneja ja nuorten kirjoja.

Tuomolan kirjat ovat olleet Lohjan pääkirjastossa lainatuimpien joukossa viime vuosina ja Tuomola oli yksi tämän kesän kirjallisuusseminaarin puhujista (Järj. Lohjan kirjasto)

Tuomolan dekkariarvioit mm. Hesarissa ovat olleet mukavaa luettavaa. Tuomolan tuotanto ruokkii dekkarinlukijoita Lohjatietäjiksi ja tekee paikkakuntaa upealla tavalla tunnetuksi kirjallisuuden kautta.

Laurin valinnan yleiset perusteet: Lauri on aina lohjalainen, asuu Lohjalla ja toimii oman työnsä, toimintansa ja persoonansa kautta esimerkillisenä Lohjan edustajana. Lauri on ennen kaikkea tekijä, joka toiminnallaan edistää lohjalaisuutta tai Lohjan tunnettuutta kuntarajojen ylikin. Lauri voi olla myös esimerkillinen hyväntekijä tai henkilö, joka on aikaansaanut lohjalaisittain jotain paikkakunnalle koituvaa erityistä hyvää. Lauri voi miehekkäästä nimestään huolimatta olla mies tai nainen. Lauri julkistetaan aina Laurinpäivä tapahtuman yhteydessä Lohjalla.

Tämän vuoden Laurin julkisti Länsi-Uusimaa lehden päätoimittaja Päivi Kallo. Kukituksen hoiti Keskuskengän yrittäjä Harry Saarinen ja Laurin hatun luovutti matkailupäällikkö Minna Ermala.