STOP THE PRESS!

Englannin kansallisbaletin nuori supertähti Cesar Corrales saapuu esiintymään Tampereen Balettigaalaan

Cesar Corrales. Photo: Dasa Wharton

Cesar Corrales. Photo: Dasa Wharton

Tampere-talon Suuri kansainvälinen balettigaala tarjoilee huippukattauksen tanssin taituruutta maanantaina 28.8. klo 19. Gaalassa esiintyvät muun muassa Tšekin kansallisbaletti Ohad Naharinin hittiteoksella Decadance sekä Suomen Kansallisbaletin tähtitanssijat Michal Krčmář ja Tiina Myllymäki. Yksi gaalaillan mielenkiintoisimmista vieraista on Englannin kansallisbaletin Cesar Corrales. Corrales esiintyi jo kahdeksanvuotiaana Jennifer Lopezin ja Richard Geren rinnalla elokuvassa ”Shall We Dance” ja hurmasi pian amerikkalaiset hittimusikaalin Billy Elliotina Chicagossa ja Torontossa. Nyt 20-vuotias Corrales on balettimaailman palkittu supertähti ja Englannin kansallisbaletin nuorin ensitanssija.

Huippulahjakas Cesar Corrales esittää Suuressa kansainvälisessä balettigaalassa kaksi näyttävää variaatiota klassisen baletin isän Marius Petipan koreografioista Pähkinänsärkijä ja Le Corsaire. ”Petipan Pähkinänsärkijässä Corrales pääsee loistamaan tyylikkäänä prinssinä. Le Corsaire tuo puolestaan iltaamme merirosvobaletille ominaista seikkailua, romantiikkaa ja värikkyyttä, ja tanssi on teknistä ilotulitusta. Olen iloinen, että voimme esitellä Balettigaalassa Corralesin kaltaisia nousevia tähtiä, jotka tulevat tuikkimaan tanssimaailman taivaalla vielä pitkään ja korkealla”, kertoo Balettigaalan taiteellinen johtaja Juhani Teräsvuori.

Cesar Corrales on ehtinyt lyhyen uransa aikana voittaa jo lukuisia palkintoja ja saavutti huikean menestyksen Youth America -balettikilpailuissa New Yorkissa vuonna 2014. Englannin kansallisbaletin johtaja Tamara Rojo on ylistänyt nuorta tanssijaa vuolaasti: ”Cesar on karismaattinen taiteilija, jolla on uskomattoman hiottu klassinen tekniikka ja kyky liikkua monipuolisesti. Näyttämö ja yleisö ovat hänelle tuttuja jo lapsesta lähtien, ja hänellä onkin kyky luoda intensiivinen kontakti yleisöön. Ei ihme, että yleisö on hullaantunut häneen.”

Suuri kansainvälinen balettigaala järjestetään tänä vuonna toista kertaa yhteistyössä Lappeenrannan Balettigaalan kanssa. Tapahtuman juontaa Timo Sokura.

Lue lisää: https://tampere-talo.fi/tapahtumat/suuri-kansainvalinen-balettigaala-2017/

Liput: 68/58/42 €, opiskelijat, työttömät ja lapset 25 €