STOP THE PRESS!

Raaseporin linna juhlistaa satavuotiasta Suomea 26.8. tanssin, valotaiteen ja musiikin merkeissä

Valotaidetta Raaseporissa. kuva: Christopher Senn

Valotaidetta Raaseporissa. kuva: Christopher Senn

Lights on Raasepori! -tapahtuma juhlistaa satavuotiasta Suomea ja Suomen luonnon päivää Raaseporin linnalla 26.8. klo 19.00-23.30. Ohjelmassa on mm. löytöretkiä linnan historiaan, tanssitaidetta, lavatansseja, renesanssimusiikkia sekä valotaidekilpailun voittajan maailman ensiesitys. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

 

Tärppejä kiehtovan illan ohjelmasta:

Tapahtuman aloittaa kuorokonsertti, jossa kuorot Lyran ja Akademen laulavat sekä erikseen että yhdessä, 60 laulajan voimin. Illan pimetessä ja linnan hämärtyessä Länsi-Uudenmaan Tanssiopisto Hurja Piruetin 40 tanssijaa liikkuvat valoa kohti improvisoiduissa pienoisteoksissa. Koe linna hämärässä ja hiljaisuudessa ja lumoudu tanssista. Tapahtumassa pääsee kurkistamaan suurtuotannon kulisseihin: linnassa on esillä YLEn Heroes of the Baltic Sea -seikkailusarjassa nähtyjä vaatteita ja aseita sekä Hanneke Vrome -laivan hienoa pienoismallia. Yleisöllä on mahdollisuus myös kuvata itsensä keskiaikaisessa asussa.

Raaseporin linnalla pääsee myös itse tanssimaan. SUAKM (Shut Up And Kiss Me) -bändi viihdyttää kuunneltavalla ja tanssittavalla sekoituksella popia, rockia ja countrya. Tätä ennen nuorten kreisi poppoo The WaLe´s soittavat musiikkia neljältä vuosikymmeneltä. Illan päättää tanssit Gigi & Kajon tahdissa. Tanssin lisäksi myös syödään yhdessä. Ruokateltoista voit ostaa maukasta purtavaa, jonka voit nauttia pöydän ääressä tai hauskasti piknik-tyyliin nurmikentällä (oma huopa vai viltti? mukaan).

Monipuolisesta ja vahvasti paikalliseen ohjelmaan kannattaa tutustua kokonaisuudessaan: http://www.luontoon.fi/raasepori/ajankohtaista.

Raaseporin linnassa laitetaan valot päälle!

Raaseporin ilta huipentuu Reflection of History -nimisen valotaideteoksenmaailman ensi-iltaan. Valoteos heijastetaan linnan ulkomuuriin.Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka pitää juhlapuheen. Metsähallituksen luontopalvelujohtaja Timo Tanninen lausuu juhlatervehdyksen Raaseporin linnan aluetta hallinnoivan ja tapahtuman pääjärjestäjänä toimivan Metsähallituksen puolesta. Linna saa myös pysyvän valaistuksen, jonka on suunnitellut Jaakko Kiukkanen, N.e.o. Ark

 

Lights On! – hanke ja Luonnon päivät yhdistävät suomalaiset valaistujen linnojen ketjulla

Kolme vietettyä Luonnon päivää ovat saaneet suomalaiset joukoin ulos luontoon.  Luonnon päiviin on tähän saakka osallistunut noin 240 000 ihmistä.

Central Baltic Interreg -rahoitteinen Lights On! -hanke juhlistaa satavuotiasta Suomea neljällä tapahtumalla 26.8.2017 herättämällä historialliset linnat ja linnoitukset eloon ja valoon. Juhlia vietetään Suomen luonnon päivänä ja ne kuuluvat Suomi100-juhlavuoden tapahtumiin.

Lisätietoa:

Aikataulu: http://www.luontoon.fi/raasepori/ajankohtaista
Facebook:  https://www.facebook.com/events/436003030095063/

Lights On! verkossa: http://www.metsa.fi/lightson