STOP THE PRESS!

Suomenlinna, Vallisaari ja Lonna nostattavat valoa ja tunnelmaa meren ylle satavuotiaan Suomen ja sen luonnon kunniaksi 26.8.

Helsingin edustan saarissa nautitaan Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 elokuun illasta ja tunnelmoidaan valojen loisteessa. Tapahtuma antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden kokea yleensä päiväkohteina tunnetut saaret illan hämyssä ja valojen loisteessa. Valojen Vallisaari, Suomenlinna ja Lonna kutsuvat sinut keskustan vilinästä saaristoon, saunomaan, kuulemaan upeita musiikkiesityksiä sekä tutustumaan saarten saloihin otsalamppujen valossa.

Tule kokemaan ainutkertainen valoilmiö saarten yllä. Tutustu saarten ohjelmiin, ota mukaan oma otsalamppu tai taskulamppu ja hyppää lauttaan tai vesibussiin. Tapahtumaan on vapaa pääsy, osa järjestetyistä retkistä on maksullisia.

 

Tärppejä kiehtovan illan ohjelmasta:

Suomen Luonnon päivänä 26.8.2017 hämärtyvässä elokuisessa illassa Lonnassa  fiilistellään oman kuun alla. Kutsummekin sinut saarivisiitille saunan ja musiikin pariin. Kyseisenä iltana on mahdollista saunoa Lonnan puusaunassa poikkeuksellisesti vielä klo 20 ja 21 alkavissa vuoroissa.  Lisäksi klo 21.15 Lonnan Keltaisessa Talossa esiintyy kitaravetoista, brittivivahteista indie-rockia tekevä Elias Gould.  Keikka on ilmainen ja tapahtuu anniskelualueellamme. Paikkoja on rajoitetusti ja suunnattu vain täysi-ikäisille saarivieraille.Lonnan Vohvelibaari on avoinna klo 10-23 ka Keltaisen Talon pop-up baari klo 18-23. Lonnan saunakalenterit: www.lonna.fi/saaren-palvelut/sauna/

Vallisaari juhlii satavuotiasta Suomea Valojen saaret -teemalla. Saari on avoinna juhlapäivän kunniaksi klo 23 saakka. Tervetuloa tutustumaan saareen opastetuilla retkillä normaalisti yleisökäytöltä rajoitettuun eteläkärkeen sekä suljettuihin luoliin, nauttimaan musiikki- ja kuoroesityksistä, tunnelmoimaan lyhtypiknikille ja herkuttelemaan kahviloihin. Englanninkielistä ohjelmaa tarjoaa valokuvaaja Tim Birdin Vallisaari Night Photo Shoot – retki. Torpedolahdella Satamakahvilan terassilla esiintyy Sammy Aaltonen sekä Mira Luoti akustisesti Tiktakistakin tutun kitaristinsa Emppu Suhosen kanssa.

Suomenlinnan linnoitussaaret houkuttelevat kesäillan seikkailuun taivasalle. Juhlistamme Suomen luonnon päivää mm. Ulkona Suomenlinnassa -teemakierroksilla (klo 17 ja 19), Philomela-kuoron juhlaillan konsertilla auringon laskun aikaan Kustaanmiekalla (klo 20.45) ja Ursan tähtiretkellä Helsingin valojen tavoittamattomissa (klo 21.30). Kustaanmiekan ravintolat Walhalla ja Nikolai sekä JT-Linen vesibussi palvelevat poikkeusaikatauluin tapahtumakävijää. Philomelan konserttiin ja tähtiretkelle saapuvia kehotetaan varustautumaan otsalampuin tai taskulampuin. Tule ja juhli kanssamme!

 

Lights On! – hanke ja Luonnon päivät yhdistävät suomalaiset valaistujen linnojen ketjulla

Kolme vietettyä Luonnon päivää ovat saaneet suomalaiset joukoin ulos luontoon satavuotiaan Suomen kunniaksi.  Luonnon päiviin on tähän saakka osallistunut noin 240 000 ihmistä. 26.8. Suomi on ensimmäinen maa maailmassa, joka liputtaa luonnon kunniaksi.

Central Baltic Interreg -rahoitteinen Lights On! -hanke juhlistaa satavuotiasta Suomea neljällä tapahtumalla 26.8.2017 herättämällä historialliset linnat ja linnoitukset eloon ja valoon Raaseporin, Kuusiston ja Rapolan rauniolinnoilla sekä Vallisaaressa, Lonnassa ja Suomenlinnassa. Juhlia vietetään Suomen luonnon päivänä ja ne kuuluvat Suomi100-juhlavuoden tapahtumiin.

Lisätietoa:

Vallisaari: http://www.luontoon.fi/vallisaari/ajankohtaista

Suomenlinna: www.suomenlinna.fi/tapahtumat/valojen-saaret/

www.facebook.com/events/911650128986298/

#valojensaaret #suomenlinna

Lonna: https://www.facebook.com/events/110069643031811/?acontext=%7B%22ref%22%3A%221%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22308%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D

Valojen saaret Facebookissa:  https://www.facebook.com/events/436003030095063/

Lights On! verkossa: http://www.metsa.fi/lightson

#valojensaaret

https://www.luonnonpaivat.fi/haetapahtumia/1244