STOP THE PRESS!

Minna Canth herää eloon suurena katuteatterinukkena

Nukkeluonnos: Paula Vilmi.

Nukkeluonnos: Paula Vilmi. Kuvalähde: Kuopion kulttuurihistoriallinen museo, kuvaaja Victor Barsokevitsch

Rakastetun kulttuuripersoonan näköisnukke Iso Minna herää eloon lauantaina 26. elokuuta Kuopiossa. Nuken valmistaminen ja ensiesitys on toteutettu yhteisötaideteoksena itsenäisyyden juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti.

Isoa Minnaa on rakennettu Kuopiossa ja lähikunnissa järjestetyissä työpajoissa pitkin kuluvaa vuotta. Projektin tavoite, 100 osallistujaa eli yhtä monta kuin on vuosia itsenäisellä Suomella, ylittyy reilusti. Pelkästään Minnan mekkoa on ollut kirjailemassa yli 160 henkilöä.

Minna Canthin näköishahmon on tarkoitus antaa ihmisille mahdollisuus luoda uutta yhdessä, vaalia rakastetun kulttuuripersoonan merkitystä ja tehdä näkyväksi nukketeatterin mahdollisuuksia yleisötapahtuman osana.

Kuopio juhlii -tapahtumassa katsojat pääsevät mukaan hahmon liikutteluun. Nukenrakennuksen suunnittelusta ja elollistamisen ohjauksesta vastaa nukketeatteritaiteilija Paula Vilmi. Nukkehahmo esiintyy Kuopio juhlii -tapahtumassa lauantaina 26. elokuuta klo 13-14 Puijonkadun ja Kauppakadun risteyksessä lähellä kauppahallia.

Nukenrakennustyöpajojen järjestäjinä ovat olleet Kuopion kaupunki, Suonenjoen kaupunki, Siilinjärven kunta, Keiteleen kunta, Riistaveden toimijat, Suomen Nuorisoseurat ry ja Työvalmennussäätiö TUKEVA yhdessä Taiteen edistämiskeskuksen kanssa. Minnan henkiin herätys on osa Taiteen edistämiskeskuksen Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja #taideliikuttaa -teemavuotta.