STOP THE PRESS!

Salaisuudet tuikataan tuleen – Rapola palaa! -tapahtuma 26.8. yhdistää kulttuurin, luonnon ja yhdessä syömisen

Muinaisen linnavuoriketjumme keskuspaikka Rapola juhlii satavuotiasta Suomea ja kaikki ovat tervetulleita klo 16 alkaen! Elokuisessa illassa lähiruoka ja yhdessä syöminen ovat tärkeässä osassa. Ruokahalua kerätään koko perheen tutkimusretkillä Suomen suurimmalle muinaismuistoalueelle sekä vaikkapa köyttä kilpaa kiskoen tai tulista tangoa tanssien. 

Tärppejä kiehtovan illan ohjelmasta:

Voipaalan taidekartanon puutarhaan katetaan pitkä pöytä, jolle kaikki ovat eväskoreineen tervetulleita. Paikalta voi myös ostaa viikinkiruokaa, esimerkiksi kokonaisena grillattua sikaa, lettuja ja kotijuustoa. Lasten Aarrerasteilla ja opastetuilla harjukierroksilla tutustutaan linnavuoren kiehtovaan historiaan. Illan huipennuksena nähdään yhteisöllisen Salaisuuksien Arkun polttaminen. Vanajaveden kokkoa on mahdollista ihailla Rapolan näköalapaikalta. Tanssijalallakin pannaan koreasti, kunhan yö saa ja harjulta on merkkitulet havaittu: Vintagelavatanssit Voipaalan navetassa Folk Extreme -trion tahtiin klo 21:30-22.30.
Rapolan henki elää! Vapaa pääsy.

Monipuoliseen ja vahvasti paikalliseen ohjelmaan kannattaa tutustua kokonaisuudessaan:

http://www.luontoon.fi/rapola/ajankohtaista

 

Lights On! -hanke ja Luonnon päivät yhdistävät suomalaiset valaistujen linnojen ketjulla

Kolme tänä vuonna vietettyä Luonnon päivää ovat saaneet suomalaiset joukoin ulos luontoon. Luonnon päiviin on tähän saakka osallistunut noin 240 000 ihmistä. Central Baltic Interreg -rahoitteinen Lights On! -hanke juhlistaa satavuotiasta Suomea neljällä tapahtumalla 26.8.2017, kun historialliset linnat ja linnoitukset heräävät eloon ja valoon. Suomen luonnon päivän tapahtumat ovat osa Suomi100-juhlavuotta.

 

Lisätietoja:

Aikataulu: http://www.luontoon.fi/rapola/ajankohtaista

Rapola palaa! @Facebook: https://www.facebook.com/events/254696285003597

Metsähallituksen Lights On! -hankkeen sivut: http://www.metsa.fi/lightson