STOP THE PRESS!

Kuusiston linnanrauniot ja taidekartano juhlistavat satavuotiaan Suomen luontoa valon ja hyvinvoinnin merkeissä 26.8.2017

Kuusiston linnanrauniot

Lights On!-hankkeen Kuusiston linnan valomaalaustyöpaja, teos Eki Tanskanen, kuva Matti J. Niemi

Valon ja hiljaisuuden ilta Kuusistossa juhlistaa satavuotiasta Suomea ja Suomen luonnon päivää 26.8. klo 18.00-23.30. Maksuttomassa yleisötapahtumassa voi lähteä metsämeditaatiokävelylle tai kokeilla rauniojoogaa. Nuotiopaikalla tarinoidaan rumpujen kuminassa.

Tärppejä kiehtovan illan ohjelmasta:

Kuusiston linnanrauniolla ja taidekartanolla hiljennytään nauttiman lyhdyillä valaistusta elokuun yöstä ja siihen liittyvästä hyvinvointia vaalivasta ohjelmasta. Barokkimusiikki, rauniojooga, shindon lempeät rentoutusvenyttelyt sekä mindfulnesshetket johdattavat osanottajat juhlavuottaan viettävän Suomen historian hämärään ja yhä valoisampaan tulevaisuuteen.

Iltayhdeksältä alkavalla lyhtypiknikillä Linnanraunioiden sisäpihalla ja puistossa todistetaan raunion syttymistä valoihin. Tuo mukanasi myös oma Led-lyhty, viltti ja eväät. Kuorojen vastaavat viihteestä.

Piknikin jälkeen soihtukulkue parkkipaikalle noin klo 22:30 Kaarina-Seuran johdolla.

Kuusiston taidekartano näyttelyineen ja kahviloineen on auki klo 13 alkaen aina keskiyöhön saakka.

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Siitä pitää huolen myös invakuljetus –mahdollisuus lähiseudulta ja apuvälineiden lainaus. Tiedustelut kuljetuksesta 24.8. mennessä sekä tiedustelut lainattavista apuvälineistä: erityisliikunnan suunnittelija Päivi Mecklin/Kaarinan liikuntapalvelut, p. 050 373 2641.

Monipuolisesta ja vahvasti paikalliseen ohjelmaan kannattaa tutustua kokonaisuudessaan: http://www.luontoon.fi/kuusisto/ajankohtaista

Lights On! – hanke ja Luonnon päivät yhdistävät suomalaiset valaistujen linnojen ketjulla

Kolme vietettyä Luonnon päivää ovat saaneet suomalaiset joukoin ulos luontoon.  Luonnon päiviin on tähän saakka osallistunut noin 240 000 ihmistä. Central Baltic Interreg -rahoitteinen Lights On! -hanke juhlistaa satavuotiasta Suomea neljällä tapahtumalla 26.8.2017 herättämällä historialliset linnat ja linnoitukset eloon ja valoon. Juhlia vietetään Suomen luonnon päivänä ja ne kuuluvat Suomi100-juhlavuoden tapahtumiin. Lights On! – hankkeen Nina Luostarinen toivoo, että linnanraunioilla vietettävät tapahtumat tarjoaisivat kävijöille kokonaisvaltaisen elämyksen. Samalla ihmisten mieleen voi nousta uusia ideoita, miten linnanraunioita voisi tulevaisuudessa hyödyntää tapahtumapaikkana.

Lisätietoa:

Aikataulu: http://www.luontoon.fi/kuusisto/ajankohtaista
Facebook:  https://www.facebook.com/events/436003030095063/

Lights On! verkossa: http://www.metsa.fi/lightson