STOP THE PRESS!

Solmun avautumisen jälkeen

Tight tanssijat, kuva: Joona Halonen

Tight tanssijat, kuva: Joona Halonen

Zodiakin esityskausi jatkuu syyskuun alussa koreografi Joona Halosen uudella teoksella Tight. Neljän tanssijan esittämän teoksen ensi-ilta on ke 6.9. Suvilahdessa, Uuden sirkuksen keskuksen Cirkon Maneesi-salissa.

Joona Halonen tunnetaan tummanpuhuvista ja minimalistisen runollisista teosmaailmoistaan, joissa äänessä ovat liike ja keho. Halosta kiinnostaa loogisen ja epäloogisen vuorottelu. Hänen estetiikalleen on lisäksi ominaista intensiivinen ja fyysinen tanssijan työ sekä abstraktien ja tunnistettavien tilanteiden kiinnostava yhdistäminen.

Tight-teoksen keskeisenä elementtinä ja symbolina toimii muovipintainen pyykkinaru. Se saa tanssijoiden käsittelyssä lukuisia eri merkityksiä, ollen samalla konkreettinen esine. Narun avulla ja suhteessa siihen luodaan teoksen keskeinen jännite, joka ei herpaannu hetkeksikään.

Teoksessa tanssivat Arttu Palmio, Marika Peura, Guillermo Sarduy ja Katri Soini. Eri ikäisten ja taustaisten esiintyjien herkkävaistoinen ja antautuva työskentely on esityksen hengittävä ja raudanluja ydin.

Teoksen taiteellinen työryhmä koostuu Joona Halosen pitkäaikaisista yhteistyökumppaneista. Mukana ovat äänisuunnittelija Tuuli Kyttälä, tilasuunnittelija Salla Salin, valosuunnittelija Johannes Hallikas sekä pukusuunnittelija Minttu Vesala.

Tight on ensimmäinen Zodiakin tuotanto, joka toteutetaan Cirkon tiloissa Suvilahdessa. Poikkeukselliseen vierailuun houkuttelivat Cirkon korkea Maneesi-sali ja sen kolmeen suuntaan avautuvat ikkunat. Tight nähdään Maneesissa seitsemän kertaa ajalla 6.9.–14.9.2017.

 

KANTAESITYS
Joona Halonen: Tight

Koreografia: Joona Halonen
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä
Tilasuunnittelu: Salla Salin
Valosuunnittelu: Johannes Hallikas
Pukusuunnittelu: Minttu Vesala
Tanssijat: Arttu Palmio, Marika Peura, Guillermo Sarduy, Katri Soini
Assistentti: Taru Miettinen
Tuottaja: Ulrika Vilke
Tuotanto: Zodiak – Uuden tanssin keskus, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Joona Halonen
Kuvat: Joona Halonen

Ensi-ilta: ke 6.9.2017, Maneesi, Cirko – Uuden sirkuksen keskus, Kaasutehtaankatu 1/4 (rakennus 8), Suvilahti, Helsinki
Muut esitykset: to 7.9. klo 19.00 | pe  8.9. klo 19.00 | ma 11.9. klo 19.00 | ti 12.9. klo 19.00 | ke 13.9. klo 19.00 | to 14.9. klo 19.00

Teosalustus pe 8.9. klo 18.15 Ravintola Lämmössä (Cirko)
Taiteilijatapaaminen esityksen jälkeen ti 12.9.

Liput: 25/18/15 €
Lippuja ennakkoon: Tiketti