STOP THE PRESS!

Ensi-iltansa saava Femina Box tutkimusmatkailee naiseuden ja ihmisyyden ytimessä

Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot

Teatteri Skarabee: Femina box kuvat David Augerot

Teatteri Skarabeen sooloesitys Femina Box on rohkea ja kollaasimainen teos eri sukupolvien naisista, elämästä ja kuolemasta. Teatteria, nukketeatteria ja tanssia sisältävä esitys saa ensi-iltansa Kanneltalossa 8.9.2017.

Femina Box johdattelee katsojat Kovasen perheen naisten elämään. Esityksen ytimessä on mystinen laatikko, joka johdattaa katsojat näkymättömien kysymysten äärelle: Mitä fyysisen olemuksen alta paljastuu? Miten eroamme toisistamme yksilöinä? Mikä ohjaa valintojamme? Muokkaako elämä ihmistä kuin aika materiaa? Tutkivan silmän alle joutuvat erilaiset yksilöt – ja laatikko.

Teatteri Skarabee on keväällä 2017 perustettu ranskalais-suomalainen teatteriryhmä. Ryhmän tavoitteena on luoda teatteria, joka rikkoo esittävän taiteen raja-aitoja yhdistämällä sen eri muotoja intensiivisiksi ja visuaalisiksi kokonaisuuksiksi.

Teatteri Skarabeen perustajat David Augerot (Ranska) ja Linda Lemmetty (Suomi) ovat molemmat valmistuneet fyysisen teatterin ammattilaisiksi Ecole Internationale de Théâtre Jacques Lecoqin koulusta, jossa he myös tapasivat ensimmäistä kertaa. Lemmetty on myös valmistunut Turun Taideakatemian nukketeatterilinjalta 2007, Augerot’lla on klassisen teatterin tausta sekä audiovisuaalinen koulutus takanaan.

Teatteri-ilmaisun ohjaaja ja näyttelijä Linda Lemmetty painottaa yhteistyön merkitystä esityksen valmistumisprosessissa:

”Meillä on ollut onni tehdä yhteistyötä lahjakkaiden ihmisten – kuten Anita Kurvisen, Amadeu Vivesin ja Olli-Pekka Jauhiaisen – kanssa. Tietysti toivomme, että saisimme huomiota esitykselle, joka ansaitsee tulla nähdyksi. Tavoitteenamme on tehdä uusia esityksiä devising-tekniikalla, jossa valmista käsikirjoitusta ei ole, vaan rakennamme kaiken alusta. Tärkeintä on yhteistyö eri alojen taiteilijoiden kanssa, jonka kautta voimme rakentaa liikuttavien aiheiden ja kiinnostavien toteutustapojen kanssa aina jotain ainutlaatuista.”

Teatteri Skarabee: Femina Box
Kanneltalo, Klaneettitie 5, kanneltalo.fi
Ensi-ilta: 8.9.2017 klo 19
Esitykset: 9.9., 16.9., 19.9. ja 20.9. klo 19
Esityksen kesto: 50 min
Liput 12/15 €, varaukset 09 3103 2411 ja lippu.fi

Konsepti: Linda Lemmetty
Ohjaus: David Augerot
Esiintyjä: Linda Lemmetty
Koreografi (venäläinen mustalaistanssi): Anita Kurvinen
Lavastaja: Amadeu Vives
Äänisuunnittelu: Olli-Pekka Jauhiainen
Nukke ja visuaalinen suunnittelu: Linda Lemmetty

järj. Teatteri Skarabee ja Kanneltalo

Nukketeatteri Nukketeatteri aikuisille Tanssi Tanssiteatteri, Teatteri