STOP THE PRESS!

Tamperelainen metallibändi Rivefell julkaisi debyyttialbuminsa ”The White Crown of Thorns”

RivefellVuonna 2012 perustettu Tamperelainen Rivefell julkaisi esikoisalbuminsa “The White Crown of Thorns” elokuun 17. päivä. Monisävyisen metallibändin musiikissa yhdistyvät niin kevyet kuin raskaammatkin sävyt, jotka sidotaan yhteen harmonioiden ja progressiivisten rytmien avulla. Levyn musiikki kumartaa Steven Wilsonin ja Opethin suuntaan, mutta se on suodatettu myös Stam1na ja Iron Maiden -filtterien läpi.   Nelihenkinen kokoonpano lähtee syksyllä kiertämään keikkalavoja myöhemmin ilmoitettavalla aikataululla.

LEVY:

Rivefellin debyyttialbumi ”The White Crown of Thorns” on kunnianhimoinen, monipuolinen ja orgaaninen teos. Levy on omakustanne joka äänitettiin vuosina 2016–2017 kotistudiossa Hervannan bändikämpällä. Ajatus hengittävästä ja aidosti soitetusta levystä oli lähtökohtana alusta asti, joten soundimaailmassa on kaihdettu kliiniseltä ja konemaiselta kuulostavia elementtejä.

LYRIIKAT:

”The White Crown of Thorns” on teemalevy, jonka tekstit ammentavat merkityksensä syksyn eri vaiheista ja ihmissuhteiden koukeroisesta maailmasta. Metaforat risteilevät näiden teemojen välillä ja punainen lanka on ommeltu väljästi kappaleiden sisälle. Musiikin nyanssit ja erilaisten tunnelmien kirjo viitoittavat kuulijan tietä ja kehottavat syventymään syksyn eri sävyihin. Matkaa voi kulkea monenlaisia polkuja pitkin ja karttaan on merkitty vain suuntaviivat, joiden sisällä kuulija voi reittinsä valita.

MUSIIKKI:

Musiikillisesti levy on synteesi tekijöidensä nuoruuden vaikutteista. Tunnelmat vaihtuvat örinästä akustiseen tunnelmointiin ja tiukat genrerajat on unohdettu sävellyksiä tehdessä. Yhdistävinä tekijöinä kappaleiden välillä ovat melodisuus, harmonioiden esiin nostaminen ja tavanomaisuutta kaihtavat kappalerakenteet. Progressiiviset vaikutteet ovat esillä ja sovituksissa ei ole menty sieltä missä aita on matalin. Kappaleita on hiottu pitkään ja hartaasti eivätkä ne aina päästä kuulijaa helpolla. Monikerroksisuus pitää huolen siitä, että levyn jaksaa pyörittää useammankin kerran siihen kyllästymättä.

”THE WHITE CROWN OF THORNS”-BIISILISTA
1. Amber
2. Blind
3. Them Leaves
4. Reflections
5. Adrift
6. Grace
7. The White Crown of Thorns

KOKOONPANO
Tuukka Savimäki – laulu ja kitara
Kaarle Putti – kitara
Sami-Matti Pesonen – basso
Kimmo Kellberg – rummut

Ensimmäisenä sinkkuna julkaistu “Adrift” löytyy täältä:

YouTube: https://youtu.be/Ya4quAHRsNU
SoundCloud: https://soundcloud.com/rivefell-official/adrift
Spotify: https://open.spotify.com/track/4twcosqkt1ysR4ZcmvhZdc

Rivefellin The White Crown of Thornsin voit ostaa täältä

Rivefell Facebookissa.