STOP THE PRESS!

Sikakaalikarnevaali tuo tanssin ja perinneruoan Mäntyharjun torille

Suomen syntymäpäivään on perjantaina 25.8. jäljellä 100 päivää. Mäntyharjussa juhlistetaan tapahtumaa syömällä yhdessä paikkakunnan perinneruokaa eli sikakaalia. Sikakaalikarnevaali on osa virallista Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Sikakaalikarnevaali valtaa Mäntyharjun torin perjantai-iltapäivästä lähtien. Ohjelmassa on sikakaaliannosten lisäksi musiikkipitoista ohjelmaa ja teatteria. Jo aiemmin päivällä sikakaalia nautitaan lounasruokana kouluissa, ikäihmisten palvelukeskuksissa, päiväkodissa ja henkilöstöravintolassa.

Karnevaalitapahtuma alkaa teatteriryhmä E-lääkkeen Juhlapuhe-esityksellä klo 16.00. Noin klo 16.45 Teatteri Kolme Korppia ilahduttaa iloisella ohjelmallaan lapsia ja perheitä.

Karnevaalin vietto jatkuu iltaa kohti paikallisella musiikilla. Kello 17.30 esiintyy Kompan tahti ja kello 18.15 lauluyhtye Nooni. Ilta päättyy Urpo Heikkilän tahdittamiin toritansseihin klo 19.15 – 20.15.

Sikakaalin maisteluannokset ovat jaossa klo 16.00 – 18.00 Torikahvilassa. Ohjelmanumeroiden välissä on esillä ruoka-aiheisia teemoja.

Välillä pistetään jalalla koreasti. Tanssitaan ja lauletaan yhdessä Pertti Haverisen säveltämää ja Lasse Wikmanin sanoittamaa, Sikakaalikarnevaalia varten tekemää, Sikakaalibiisiä. Lauluiloittelu tapahtuu laulaja Jannu Löyskän ja Mäntyharjun Virkistyksen tanssiryhmän vauhdittamana. Pertti Haverinen on syntynyt Mäntyharjussa ja Lasse Wikman vaikuttaa paikkakunnalla kesäasukkaana.

Sikakaalikarnevaalin virallinen laulu löytyy osoitteesta: https://www.youtube.com/watch?v=707mbAKSFI8

Iltatorilla on esittelemässä toimintaansa ja myymässä omia tuotteittaan mäntyharjulaisia lähiruokatoimijoita ja yhdistyksiä.

Sikakaalitalkoissa on mukana paikallisia yhdistyksiä – muun muassa ruoan jakelussa ja valmistuksessa – Martat, Eläkeliiton Mäntyharjun aktiiveja ja seurakunta.