STOP THE PRESS!

Ruisrock-taide ihastuttaa vielä festivaalin jälkeen

Ruisraami

Ruisraami: Vuoden 2016 Ruisrockin aikana kuvataiteilija Johanna Sinkkonen sketchaili ympäri festivaalialuetta. Näiden luonnosten pohjalta taiteilija laatii kuvajatkumon, joka sai ympärilleen massiiviset kultakehykset.

Kuvataiteilija Johanna Sinkkosen Ruisrockille toteuttamaa taidetta voi ihailla Ruissalossa nyt ympäri vuoden. Festivaalin huippusuosittu Reivikontti matkustaa Tukholmaan osaksi kaupungin Suomi 100 -päätapahtumaa.

Vuoden 2017 Ruisrockissa nähtiin runsaasti visuaalista ja muuta esittävää taidetta, josta osa jatkaa eloaan vielä tapahtuman jälkeen. Festivaalin ohjelmaa oli toteuttamassa kaikkiaan yli sata artistia ja eri alojen taiteilijaa.

Yksi Ruisrockin taiteilijoista on turkulainen kuvataiteilija Johanna Sinkkonen, jonka festivaalilla nähty massiivinen Ruisraami-tilataideteos on saanut uuden kodin Ruissalon Kansanpuistosta. Paikka valikoitui festivaalia kuvaavalle kultakehyksiselle teokselle lopulta helposti. ”En voi kuvitella teokselle Ruissaloa parempaa paikkaa. Upeaa, että Ruisraami on nyt kaikkien nähtävillä festivaalialueen rannassa sijaitsevassa niemennokassa”, iloitsee Ruisrockin tuottaja Ilona Numminen.

Myös Lego-palikoista rakennettu, Ruisrockia kuvastava installaatio jäi Turkuun kaupunkilaisten ja turistien ihasteltavaksi. Joonas Lehtimäen ja Iiro Nummisen festivaalille suunnittelema yksityiskohtainen Lego-kuvaelma on esillä kauppakeskus Forumissa.

Ruisrock-tunnelmia Tukholmassa ja Helsingissä

Tänään 24.8. festivaalin tunnelmaa levitetään myös Ruotsiin, kun Ruisrockin legendaarinen Reivikontti lähtee seikkailulle Tukholman Suomi 100 -päätapahtumaan. Taiteilija Antti-Juhani Mannisen kanssa toteutettu Reivikontti on noussut festivaalin puheenaiheeksi, ja siitä on kolmessa vuodessa muodostunut monille kävijöille odotettu perinne. Tukholmassa kävijät pääsevät sukeltamaan hetkeksi festivaalimaailmaan vartin minireiveissä, jotka järjestetään Reivikontissa tasatunnein – aivan kuten Ruisrockissa.

Syksyllä Ruisrock-muistoihin uppoudutaan myös Helsingissä Tiketti Galleriassa, joka esittelee kuvataiteilija Johanna Sinkkosen ja valokuvaaja Joonas Brandtin näkemyksiä festivaalista. Sinkkosen näyttelytyöt mukailevat festivaaliteos Ruisraamia, ja yhdessä Brandtin valokuvien kanssa ne rakentavat minireportaasin menneen kesän Ruisrockista. Näyttely on esillä Tiketti Galleriassa 14.9.–14.11.

“Festivaali jää elämään ihmisten mielissä, ja tapahtumaa muistellaan ympäri vuoden. Haluamme olla mukana jakamassa yhteisiä muistoja tuomalla festivaalin teoksia ja tunnelmia koettavaksi myös Ruisrock-viikonlopun ulkopuolella”, Ilona Numminen pohtii.

Teokset ja taiteilijat

Johanna Sinkkonen: RUISRAAMI (2017)

Ruissalon Kansanpuisto

Kansanpuistontie 76, 20100 Turku

Joonas Lehtimäki & Iiro Numminen: LEGOINSTALLAATIO (2017)

Kauppakeskus Forum, 20100 Turku

Antti-Juhani Manninen & kaverit: REIVIKONTTI (2015-2017)

STHLM/SUOMI, Kungsträdgården, Tukholma

RUISROCK 2017 by Johanna Sinkkonen & Joonas Brandt
14.9.-14.11.

Tiketti Galleria, Urho Kekkosen katu 4-6, 00100 Helsinki