STOP THE PRESS!

Nuoret, taiteilijat ja koulu yhteistyössä Pyhäjoella

Suomi100 Yhdessä-viikonloppuna monitoimitalon seinälle valmistuu muraali ja piha saa uuden ilmeen.

Muraalin toteutuksesta vastaavat katutaiteilijat Tommi Pasanen ja Lasse Rimpilä yhteisöllisesti nuorten kanssa. Kirjaston pihalle rakennetaan graffiti-seinä julkiseen käyttöön, ja taiteilijat opastavat nuoria graffititekniikoihin.

Yläkoulun 119 oppilasta pääsee osallistumaan myös valokuvaus-, käsityö-, askartelu-, pyörätuunaus- ja asfalttimaalaustyöpajoihin. Työpaja- ja muu toiminta on maksutonta. Iltatapahtumassa paikalliset yhdistykset esittelevät toimintaansa.

Monitoimitalon pihaa tuunataan, ja nuoret pääsevät ohjatusti osallistumaan taiteellisilla panoksillaan suunnittelu- ja rakennusprosessiin muun päiväohjelman ohessa.

Ilmaistapahtuman järjestää Taiteen edistämiskeskus (Taike) ja Maaseudun sivistysliitto yhteistyössä Pyhäjoen kunnan kanssa.

Hyvän Mielen Perjantai on osa Taiken Tiloissa-projektia ja Maaseudun sivistysliiton Hyvän Mielen paikat -hanketta. Tiloissa on yhteisötaiteellinen projekti, joka tarjoaa nuorille mahdollisuuksia toteuttaa itseään omaehtoisissa taiteellisissa ympäristöissä. Tiloissa on osa Suomi100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

Hankkeiden yhteistapahtumilla on tavoitteena vahvistaa pysyvää nuorten kulttuuri- ja taidetoimintaa, vahvistaa nuorten sosiaalista osallisuutta, parantaa nuorten työllistymismahdollisuuksia sekä ehkäistä syrjäytymistä. Pyhäjoen kunnan ja koulujen yhteistyö mahdollistaa toimintamallien juurruttamisen osaksi kaupunkikulttuurin tarjonnan kirjoa nuorille. Hanke jatkuu vuoden 2018 loppuun saakka.