STOP THE PRESS!

Napapiirin sankarit 3 kahdessa päivässä viikon katsotuimmaksi elokuvaksi

Napapiirin sankarit 3

Kuva: Mikko Rasila © Yellow Film 2016

Keskiviikkona 23.8. ensi-iltansa saanut Napapiirin sankarit 3 menestyy lippuluukuilla. Elokuva nousi vain kahdessa päivässä koko viikon katsotuimmaksi elokuvaksi.

Napapiirin sankarit– ja Napapiirin sankarit 2 –kassamagneettien jatko-osa on ottanut upean startin jo ensi-iltaviikkonsa alkumetreillä. Katsojatilastojen ykköseksi kahdessa päivässä syöksynyt kansan suosikkileffa keräsi kahdessa päivässä 23 031 katsojaa. Ennakkonäytökset mukaan lukien Napapiirin sankarit 3 -elokuvalla on kasassa kaiken kaikkiaan 24 666 katsojaa.

Napapiirin sankarit 3:n on ohjannut Tiina Lymi ja aiempien osien tapaan käsikirjoittanut Pekko Pesonen. Elokuvan ovat tuottaneet Jarkko Hentula ja Olli Haikka Yellow Film & TV:ltä ja sen levittää ja markkinoi Nordisk Film.

– Mahtavaa, että Suomen kansa rakastaa edelleen Napapiirin sankareita, iloitsee tuottaja Hentula.

– Tämän uuden elokuvan menestys todistaa, että sankarit ovat ottaneet paikkansa osana suomalaisuutta.

Myös Nordisk Filmin elokuvalevityksen johtaja Katarina Nyman pitää Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensimmäisten päivien tulosta erinomaisena avauksena.

– Elokuvamme menestys toimii upeana lähtölaukauksena varmasti ennenäkemättömän hienoon kotimaisten elokuvien loppuvuoteen, Nyman toteaa.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvassa nähdään tutut päähenkilöt Janne (Jussi Vatanen) ja Inari (Pamela Tola), jotka ovat jälleen suuntaamassa eri teille. Janne lähtee vaeltamaan Pallas-tunturille etsimään itseään ja pohtimaan elämän suuria kysymyksiä. Muutaman muun mukaan tunkeneen sankarin myötä matkasta muotoutuu katastrofaalinen kaaos. Samaan aikaan Inari pyrkii luomaan uraa suopotkupallokisoissa Vuokatissa. Paikalla palloilee yllättäen myös Pikku-Mikko (Kari Ketonen), ja Inarin suunnitelmat uppoavat syvälle suohon.

Vatasen, Tolan ja Ketosen lisäksi elokuva tuo valkokankaille niin tuttuja kuin tuoreitakin Napis-hahmoja. Jannen ystäviä Räihästä ja Kämäräistä esittävät kansan suosikit Timo Lavikainen ja Santtu Karvonen. Uusissa Napis-rooleissa nähdään Taneli Mäkelä, Kaisa Hela, Jani Volanen, Tommi Eronen, Paavo Kinnunen, Jarkko Niemi ja Heidi Lindén.