STOP THE PRESS!

Yhteisöteatteri: Turistikierros Kalasatamassa

Kuvassa Tanja Parantainen ja Johanna Sandborg. Kuva: Johanna Sandborg

Valmistumassa oleva Kalasatamanpuisto toimii yhtenä näyttämönä Kalasataman turistikierroksella. Kuvassa Tanja Parantainen ja Johanna Sandborg. Kuva: Johanna Sandborg

Lauantaina 2. syyskuuta on mahdollisuus kokea rakennettava Kalasatama turistin silmin. Teatteri ILMI Ö on yhdessä asukkaiden kanssa valmistellut opastetun, esityksellisen kierroksen. Kävelykierros kulkee Kalasataman uusien maamerkkien ja rantojen kautta Capellan kansalaistilaan.

”Nyt on meneillään intensiivinen harjoitusvaihe, kun asukkaat rakentavat ohjelmaa turistikierroksen eri pysäkeille Redin työmiesten, valmistuvan puiston, rakennustyömaiden kuhinan ja loppukesän auringon keskellä”, kertoo taitelija Anne Korhonen ILMI Ö:stä.

Mukana on kalasatamalaisia yhteisöjä: Kalasataman koulu, Kipparintalo, Päiväkoti Pikkutylli sekä Setlementtiasuntojen Kotikortteli.

Kalasataman turistikierrokseen on saatu rahoitus Kalasataman ympäristötaidehankkeesta. Ympäristötaide rahoitetaan kokonaisuudessaan rakennuttajilta perittävällä tontin kerrosneliömetrikohtaisella maksulla. Ympäristötaideprojektia koordinoi Helsingin kaupunki.

Kalasatamaa rakennetaan Helsingin itäiseen kantakaupunkiin. 2040 mennessä valmistuva Kalasatama on nyt noin 3000 asukkaan koti, valmiina alueella asuu 25 000 asukasta ja työpaikkoja on 10 000.

  • Turistikierros lauantaina 2.9.2017.
  • Ilmaiset lähdöt klo 14 ja 15
  • Lähtöpaikka: Arielinkatu 10, kadulla vastassa turistiopas kyltteineen.
  • Opaskierroksen kokonaiskesto on n. 1 tunti.