STOP THE PRESS!

MTV:n 60 vuotta radio- ja tv-arkiston yleisötilaisuuksissa syksyllä 2017

KAVIn radio- ja tv-arkiston yleisötilaisuuksissa on aiheena 60 vuotta täyttävä MTV Oy. Kaikki yleisötilaisuudet järjestetään maanantai-iltapäivisin Kino Tuliossa ja niihin on vapaa pääsy. Ensimmäinen tilaisuus on 18.9.

Paikka: Kino Tulio, Sörnäisten rantatie 25 A, 5. krs, Helsinki

Ma 18.9. klo 16
Tauno Äijälä: Mainos-TV:n historian käännekohtia
Tauno Äijälä oli MTV Oy:n ohjelmajohtajana ja varatoimitusjohtajana kun yhtiö muuttui ”torpparista talolliseksi”. Esityksessään Äijälä selvittää MTV:n keskeiset tapahtumat 1950-luvulta 2000-luvulle.

Ma 16.10. klo 16 Jorma Miettinen: ”Tässä ne vihdoin tulevat: Kymmenen uutiset”
MTV Oy aloitti oman uutistoimintansa monipolvisten vaiheiden jälkeen vuonna 1981. Ensimmäisenä päätoimittajana työskennellyt Jorma Miettinen taustoittaa uutisten saamista ja uutistoiminnan käynnistymistä.

Ma 6.11. klo 16 Peppi Kajanne: Asiaa ja draamaa Maikkarissa
Peppi Kajanne työskenteli MTV:ssä toimittajana, tuottajana ja ohjaajana 1970-luvulta lähtien. 1990-luvun lopulla hän toimi myös yhtiön draamatuotannon ohjelmapäällikkönä. Kajanteen esitys muistuttaa, kuinka MTV:llä oli oma tv-teatteri ja vahva yhteiskunnallinen ote asiaohjelmissa.

Ma 20.11. klo 16 Pentti ”Pepe” Teirikari: Televisiomainonnan muutokset
Mainosalan konkari Pepe Teirikari esittelee kotimaisen tv-mainonnan vaiheita oman uransa kautta. Tilaisuudessa nähdään myös nostalginen kattaus vanhoja tv-mainoksia.

Tilaisuudet myös verkkosivuilla:
https://kavi.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/mtvn-60-vuotta-radio-ja-tv-arkiston-yleisotilaisuuksissa-syksylla-2017