STOP THE PRESS!

Verkkokauppa Matsmart vähentää ruokahävikkiä Suomessa

MatsmartRuotsalainen verkkokauppa Matsmart tarjoaa nyt myös suomalaisille mahdollisuuden vaikuttaa ympäristöön vähentämällä ruokahävikkiä. Palvelun ideana on pelastaa elintarvikkeita ja tuotteita, jotka olisivat muuten jääneet myymättä johtuen esimerkiksi lähestyvästä parasta ennen -päiväyksestä, ylituotannosta tai sesonkivaihtelusta. Tuotteiden hinnat ovat 20—90% normaalia edullisempia.

“Asiakkaamme edistävät kestävämpää ympäristöä ja samalla säästävät rahaa. Matsmart – ja sen ympäristötietoiset asiakkaat – pelastivat viime vuonna 708 000 kiloa ruokaa. Olemme jo lyhyessä ajassa osoittaneet, että teoilla voidaan vähentää ruokahävikkiä”, kertoo Matsmartin toimitusjohtaja Karl Andersson .

Ruokahävikki on maailmanlaajuinen ongelma; koko ruokatuotannosta kolmasosa päätyy hävikkiin. Epätietoisuus päiväysmerkinnöistä on yksi syy siihen, miksi ruokaa heitetään pois länsimaissa. Monen kuluttajan on vaikea ymmärtää parasta ennen -päiväyksen ja viimeisen käyttöpäivän eroa. Parasta ennen -päiväys on vain valmistajan lupaus siitä, että tuote säilyttää samat ominaisuudet kuin pakkaushetkellä. Viimeinen käyttöpäivä -merkintä puolestaan tarkoittaa, että tuotteen käyttäminen viimeisen käyttöpäivän jälkeen voi olla vaarallista. Matsmart ei myy tuotteita, joissa käytetään viimeinen käyttöpäivä -merkintää.

“Kivennäisvesi ei pilaannu sillä hetkellä, kun tiistai vaihtuu keskiviikoksi. Parasta ennen -päivän ohittaneita tuotteita voi hyvin käyttää kuukausia ja jopa vuosia päiväyksen jälkeen”, sanoo Karl Andersson.

Matsmart myy tuotteita koko Suomeen, ja palaute kesäkuussa alkaneista toimituksista on ollut erittäin positiivista.

“Jo nyt on nähtävissä, että suomalaiset kuluttajat pitävät siitä, että edullisten ostosten avulla voi vähentää ruokahävikkiä ”, jatkaa Karl Andersson. “ Lisäksi olemme saaneet erittäin positiivisen vastaanoton suomalaisilta tavarantoimittajilta, jotka hekin haluavat pelastaa täysin syömäkelpoista ruokaa. Toivottavasti voimme kertoa jo lähitulevaisuudessa lisää näistä yhteistyökuvioista.”