STOP THE PRESS!

Henkilökuva musiikkimies Erkki Korhosesta julkaistaan lokakuussa

Marika Riikonen ja Tuulia Viitanen Musiikin suurlähettiläs - Erkki Korhosen vauhdikas elämäToimittajat Marika Riikonen ja Tuulia Viitanen esittelevät kirjoittamassaan henkilökuvassa musiikkimiehen, joka jakaa mielipiteitä. Kirjassa Erkki Korhonen ottaa ensimmäistä kertaa kantaa siihen, miksi erosi Suomen Kansallisoopperan pääjohtajan paikalta vuonna 2007.

Visionääri. Maailmankansalainen. Ikuinen pikkupoika. Pianisti, kapellimestari Erkki Korhonen on mies, jota on vaikea kuvailla yksinkertaisesti. Hämeenlinnalaispojan matka Sibelius-Akatemian kautta Zürichin kansainvälisen oopperastudion johtajaksi, Suomen Kansallisoopperan pääjohtajaksi ja Sibeliuksen syntymäkaupunki -säätiön johtajaksi on ollut värikäs. Musiikin suurlähettiläs -kirjassa Erkki Korhonen kertoo elämänsä hauskoista ja absurdeistakin sattumuksista, mutta myös synkistä hetkistä, kuten Regula-vaimon kuolemasta. Korhonen myös valottaa, miten politiikka ja taide sekoittuvat, eikä peli ole aina siistiä.

Musiikin suurlähettiläs on henkilökuva miehestä, jonka vauhdissa on vaikea pysyä. Opetustyöt, esiintymiset ja luottamustoimet ympäri maailmaa pitävät Korhosen jatkuvassa liikkeessä. Mahtuuko Erkki Korhosen elämään muuta kuin musiikki? Mitä hän tekee, kun haluaa rauhoittua?

Marika Riikonen on tamperelainen toimittaja ja kirjoittaja. Tuulia Viitanen on hämeenlinnalainen toimittaja. He työskentelevät Hämeen Sanomissa.

 

Marika Riikonen ja Tuulia Viitanen
Musiikin suurlähettiläs – Erkki Korhosen vauhdikas elämä
ISBN 978-951-23-6194-6
Saatavana myös sähkökirjana