STOP THE PRESS!

Se-yhtyeestä tunnetuksi tullut Yari juhlistaa 60v syntymäpäiväänsä kahdella spesiaalikeikalla

Yari1980-luvun uuden aallon kotimaisten bändien kärkikaartiin kuuluvan Se-yhtyeen keulakuvana tunnetuksi tullut Yari juhlistaa lokakuussa 60v syntymäpäiväänsä, liki 50:ntä vuotta ensi-esiintymisestään, melkein 40:ntä vuotta ensilevytyksestään sekä tasan 30:ntä vuotta ensimmäisestä elokuvasoundtrackistaan.  Juhlia vietetään kahden spesiaalikeikan muodossa Helsingin Savoy-teatterissa to 26.10. sekä Tampere-talolla la 28.10. Konserttien liput ovat myynnissä osoitteessa lippu.fi.

Ainutlaatuisissa konserteissa kuullaan monipuolinen kattaus musiikkia Yarin uran varrelta. Mukana on niin klassikkobiisejä Se-yhtyeen albumeilta, harvinaisia ja levyttämättömiksi jääneitä kappaleita vuosien varrelta, Yarin säveltämää elokuvamusiikkia sekä aivan uusia, vielä julkaisemattomia kappaleita. Yarin taustalla soittaa uusi Pitkät Jäähyväiset –niminen bändi. Keikoilla tullaan näkemään myös joukko yllätysvieraita, joiden tulkintoja Yari itse odottaa mielenkiinnolla.  Helsingissä ja Tampereella nähdään eri vieraat, joten iltojen ohjelmistot tulevat poikkeamaan toisistaan myös biisivalintojen osalta.

Jyväskylässä 2.11.1957 syntynyt Yari (Jari Knuutinen) on tehnyt monipuolisen uran musiikin parissa. Nuorena mies opiskeli sellon soittoa konservatoriossa ja soitti sitä Kemin kaupunginorkesterissa. Yarin perustama, 1980-luvun merkittävimpiin uudenaallon yhtyeisiin kuulunut SE sai alkunsa vuonna 1976. Yhtye julkaisi neljä levyä vuosien 1979-1984 aikana. Viimeisen keikkansa bändi  heitti vuonna 1985. SEn jälkeen Yari on tehnyt teatterimusiikkia, sekä säveltänyt ja sovittanut palkittua orkesteri- ja kuoromusiikkia. Lisäksi mies on toiminut tuottajana, sovittajana, kapellimestarina ja muusikkona mm. Samuli Putron, Kotiteollisuuden, Ismo Alangon, Eläkeläisten, Mari Rantasilan, 22-Pistepirkon kanssa sekä säveltänyt musiikkia yli 50 elokuvaan, mistä on palkittu Jussi-patsaalla. Soolouralla Yari on toiminut vuodesta 1991. Tänä syksynä julkaistaan SE:Singlet tuplavinyylipainoksena ja ensi vuonna on tulossa myös Yarilta uusi levy.

Yari & Pitkät Jäähyväiset -kokoonpano:

Yari – laulu, piano, kitara
Risto – koskettimet
Puka Oinonen – kitara
Tero Kling – rummut
Dile Kolanen – basso

Yari & Pitkät Jäähyväiset

To 26.10.2017 Savoy-teatteri, Helsinki

La 28.10.2017 Tampere-talo

Liput: lippu.fi