STOP THE PRESS!

Soiva metsä -kirjan myynti ylitti 20 000 kappaleen – kirjan Sibelius-cd:lle platinalevy

Soiva metsäKatri Kirkkopellon lastenkirja Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa (Lasten Keskus) on ylittänyt 20 000 kappaleen myynnin.  Sen mukana olevassa äänitteessä sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian esittävät Sibeliuksen tunnetuimpia teoksia. Sibelius-cd saa näin platinalevyn, mikä on hyvin harvinaista Suomessa klassisen musiikin alueella.

Soiva metsä -kirjan elämyksellinen aikamatka vie Jean Sibeliuksen maailmaan ja musiikkiin. Säveltäjämestari esitellään kirjassa lastenlastensa tuntemana lempeänä pappana. Kirkkopellon mukaan osaa lukijoista on koskettanut juuri isovanhemmuuden teema. Kirja on haluttu antaa lapsenlapsille osoituksena isovanhemman rakkaudesta ja palasta omaa historiaa.

”Kirjaa tehdessä tärkeimpänä pidin sitä, että musiikki soi kuvissa”, Katri Kirkkopelto sanoo. Kirjan tarina alkaa lapsenlapsen näkökulmasta. ”Sibeliuksen hahmo on totuttu näkemään hymyttömänä, ankarakatseisena ja arvokkaana suurmiehenä. Lapsenlapsille pappa oli kuitenkin jotain muuta: lempeä ja nauravakatseinen isoisä, joka halusi joka päivä kuulla, millaista unta lapset olivat nähneet. Hymyileviä kuvia Sibeliuksesta on todella vähän, hän kun ei pitänyt kuvattavana olemisesta. Työpöydälläni minun piti kuitenkin saada hänet hymyilemään ja hänen siniset silmänsä tuikkimaan naurusta.”

Levyllä kuultavat musiikkiteokset kulkevat kuvissa ja tarinassa. Kirjan originaalikuvitukset ovat kiertäneet näyttelyssä eri puolilla Suomea. Platinalevy julkistetaan platinalevykonsertissa to 23.11.2017 klo 18 Lohjan Laurentius-salissa.

Katri Kirkkopelto, Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa. Lasten Keskus 2015. 36 s. Musiikki Jussi Makkonen, sello, ja Nazig Azezian, piano. ISBN 978-952-288-215-8.  Kirja on julkaistu myös englannin ja ruotsin kielellä: Melody Forest ja Skogens melodi.

Katri Kirkkopelto on palkittu kuvataiteilija, kuvittaja ja kuvataideopettaja. Hän on kuvittanut lukuisia kuvakirjoja ja oppikirjoja. Vuonna 2009 Kirkkopelto sai arvostetun Kylli Koski -palkinnon.