STOP THE PRESS!

Syksyn 2017 kuumin pitkäsoittojulkaisu: Simo Frangén & Dave Lindholm: Tana! Hitit ihanat!

Simo Frangén ja Dave Lindholm kuva: Harri Hinkka

Simo Frangén ja Dave Lindholm
kuva: Harri Hinkka

Maailman ensimmäinen palindromialbumi Tana! Hitit ihanat! ilmestyy perjantaina 8. syyskuuta vuonna 2017. Se on äänilevy, jossa musiikki raikaa ja jokaisen 20 biisin sanoitus on sama etu- ja takaperin!

Tämän kulttuurihistoriallisesti korvaamattoman arvokkaan julkaisun tekivät kaikkien alojen maisteri Simo Frangén sekä blues- ja rocklegenda Dave Lindholm. Heidän kanssaan studiossa hääräsi ja soitti myös äänittäjävelho Jani Viitanen.

Projekti lähti liikkeelle, kun naapuritaloissa Tampereen Tammelassa asuvat ystävät Simo ja Dave istuivat Tammelan Voima -ravintolassa. Simo kysyi: ”Tehdäänkö palindromilevy?” Dave vastasi: ”Tää on niin pöhkö idea, että tehdään vaan!”

Simo teki ison kasan täysin uusia palindromeja, jotka hän kiikutti studioon. Jokaiselle palindromille mietittiin yhdessä sopiva tai muuten vaan hassu musiikkityyli. Sitten Simo lausui ja mölisi samalla kun Dave soitti kitaraa. Suurin osa biiseistä saatiin ensimmäisellä otolla purkkiin. Myöhemmin Jani teki biisiin muut orkesterisoittimet ja Dave soitti soolot.

Kappaleiden tyylikirjo vaihtelee humpasta bluesin kautta punkkiin ja diskosta Irwinin kautta eroottiseen hönkäilyyn. Tyylistä toiseen mennään sellaisella tempolla, että heikommat pyörtyvät!

Tana! Hitit ihanat! on tarkoitettu kaikille niille, jotka haluavat nauttia elämästään täysipainoisesti sekä edestä että takaapäin.

Adios, anna soida!

Simo suosittelee TOP5:
Biisi nro 2: Ihmiset ovat sairaita
– Terhakka ralli, jossa haitari soi ja humppa raikaa. Daven purevasti iskevä särökitarointi tuo biisiin persoonallista särmää. Biisin sanoitus kertoo, että eläimet ovat paremmassa kunnossa kuin ihmiset.

Biisi nro 12: Aivot vai tissit?
– Vauhdikas menobiisi, jossa pohdin elämän suurta kysymystä: kummat ovat kiinnostavammat, aivot vai tissit? Tulkitse itse, kumpaan vaihtoehtoon biisin sanoittaja ja innokas laulaja Simo päätyy!

Biisi nro 4: Eka, toka ja vika
– Tuhdisti jyräävä rokkipala, jossa on vaikutteita jopa ZZ Topilta. Dave tykittää sellaisen kitarasoolon, että housut pois ja hoitoon. Huippujännittävä sanoitus kertoo siitä, kuka heistä on eka, toka ja vika: Ake, Ana vai Aki V. Ilonen.

Biisi nro 14: Naisia
– Vapise Söteem ja Je t’aime moi non plus, nyt tulee antaumuksella hönkimäni Naisia! Tässä on uusi eroottisen laulutaiteen klassikko, jossa palava innostukseni ja rakkauteni naisia kohtaan vyöryy kaiuttimista ulos kuin innostunut sonni.

Biisin nro 5: Isi
– Albumin vakavin kappale on omistettu 2014 kuolleelle isälleni Askolle. Kun studiossa luin tämän tekemäni palindromin Davelle, hän alkoi näppäillä kitaraansa ja sanoi: tällainen juttu voisi sopia tähän. Minä sanoin heti, että kyllä! Tunnelma oli juuri oikea. Ei mennyt montaakaan minuuttia, niin vetäisimme Daven kanssa livenä tämän biisin ensimmäisellä otolla narulle. Se oli siinä.

www.levykauppax.fi/artist/lindholm_dave/tana_hitit_ihanat/#545504