STOP THE PRESS!

Trinity Blood I

trinity_blood1Ohjaus: Tomohiro Hirata
Käsikirjoitus: Sunao Yoshida
Tuotanto: GONZO
Pääosissa: Hiroki Touchi (Abel), Mamiko Noto(Esther), Kazuya Nakai (Tres)
Arvio: 5/5

Yllätyin hieman, kun Trinity Blood vol.1 saapui arvioitavakseni. Tässä on yksi niistä sarjoista, jonka rantautumista Suomeen en odottanut tapahtuvan koskaan. Trinity blood perustuu saman nimiseen romaanisarjaan, joka on julkaistiin Japanissa 2001-2007 välillä ja on edelleen keskeneräinen. Sarjasta on, niin manga kuin myös nyt arvioitavana olevan anime adaptaation ensimmäinen levy.

Trinity blood sijoittuu kauas tulevaisuuteen noin viisisataa vuotta ”tuomiopäivän” jälkeen,: Sarjassa armageddonilla tarkoitetaan maan ihmisten ja marsin siirtolaisten välistä sotaa, mikä melkein hävitti ihmiskunnan. Viidessä sadassa vuodessa teknologia on kivunnut takaisin noin 1900-luvun tasolle, mistä todisteen voidaan mainita esim. höyryjunat toisilla osa-alueilla. Vanhaa teknologiaa on edelleen kuvioissa kuten Vatikaanin AX erityisjaoksen Ironmaiden lentoalus, minkä kapteeni sisar Kate on mitä ilmeisimmin keinoäly (koska hänet nähdään aina vain hologrammina).

Sarjan päähenkilöt Vatikaanin AX jaoksen pappi , Abel Nightroad ja sisar Esther Blachett. Abel Nightroad on huolettoman ja harmittoman oloinen pappismies, jolla on mielenkiintoinen salaisuus. Hän on Crusnik, nanoteknologisesti modifioitu olento, joka elää metusalehien (ts. vampyyrien) verellä. Sisar Esther taas on nuori nunna, joka saa ensikosketuksensa ihmisten ja metusalehien väliseen konfliktiin kun Istavanin kaupunkia hallitseva metusaleh Gyula tapattaa paikallisen piispan (ja Estherin ottoäidin). Ensimmäisen levyn valossa Estherin tulevasta roolista sarjassa on hankala sanoa mitään.

Ensimmäinen levy sisältää neljä ensimmäistä jaksoa 24 jakson mittaisestä sarjasta.

Jakso 1: ”Flight Night” jakso palvelee lähinnä sarjan taustan ja Abelin esittelynä ja antaa jo heti ensimetreillä ymmärtää Abel Nightroad on enemmän kuin ihminen. Täytyy myöntää että DVD versio on aikalailla korkealaatuisempi kuin odotin (aiemmin olen nähnyt tästä fanikäännetyn version, joka oli kuvanlaadulllisesti aika kuraa). Täytyy myöskin huomauttaa että levyn äänimaailma on erinomainen

Jakso 2:”Witch Hunt” jakso on selvästi omistettu taustan laajentamiselle ja isä Torres Iqus:sille (taisteluandroidi tyyppi 13 HK). Tämä jakso valaisee Abelin valintoja ja luo mielenkiintoisen kontrastin Abelin ja Torresin välille. Jakso on hiukan toiminnallisempi kuin ensimmäinen mutta pohjustaa tulevia tapahtumia mukavasti.

Jaksot 3-4 ”The Star of Sorrow I. City of Blood” ja ”The Star of Sorrow II. Hunter’s Banquet” Näistä kahdesta jaksosta on vaikea sanoa paljoakaan paljastamatta liikoja. Täytyy kyllä myöntää että nämä kaksi jaksoa ovat ehdotomasti levyn parasta antia ja potkaisevat tausta juonta hieman eteenpäin.

Kuvanlaadultaan ja äänimailmaltaan levy on korkeata DVD-laatua, tekstitykset löytyvät kaikilla pohjoismaisilla kieleillä. Ääniraitana kuulemme (onneksi) vain japanin kielisen Dolby Digital Stereo ääniraidan. Levy ei myöskään sisällä mitään ekstroja.

Mika Peltola for smackthejack

photos copyright by GONZO 2005