STOP THE PRESS!

Tanssiteos juhlii ruuhkavuosia – ihmisen parasta aikaa

NelkytPlus. Kuva Jussi Heikkinen.

NelkytPlus. Kuva Jussi Heikkinen

Koreografi Satu Tuomiston ja työryhmän tanssiteos NelkytPlus syyskiertueella Helsingissä, Oulussa ja Seinäjoella.

Moni kokee ruuhkavuodet elämänsä haastavimmaksi ajaksi, aika ei riitä ja tekemättömät työt kaatuvat niskaan. Toiset näkevät asian toisin: ruuhkavuodet ovat ihmisen parasta aikaa, silloin ei ehdi hermoilla ulkonäköpaineista, ei jaksa enää välittää mitä muut ajattelevat ja uskaltaa sanoa omat mielipiteensä.

Ruuhkavuosia vietetään kaikilla elämänaloilla – myös esittävässä taiteessa. Ryhmä nelikymppisiä tanssitaiteilijoita on ottanut ruuhkavuodet teemaksi syksyllä nähtävään tanssiteatteriteokseen NelkytPlus. Teoksen ohjauksesta vastaa elämänmakuisista teoksistaan tunnettu koreografi Satu Tuomisto.

”Sitä oppii priorisoimaan, kun ei ole mitenkään mahdollista ehtiä oikeasti tekemään yhtään mitään, multitasking saavuttaa aivan oman sfäärinsä. Nelikymppisenä ei enää paljoa pienet murheet sureta, kun koettujen surujen määrä on jo kasvanut niin megalomaaniseksi. Toisaalta oppii huomaamaan ja nauttimaan pienistä onnen hetkistä. Avioerot on koettu, yksi imettää, toisen pää humisee uraputkessa, kohtalotovereita on rakastettu ja petetty, jokainen on löytänyt oman mutkittelevan polkunsa”, koreografi Satu Tuomisto kuvailee teoksen innoitusta.

Teos kiertää syksyn 2017 aikana Helsingissä, Oulussa ja Seinäjoella.

 

NelkytPlus

Tanssi ja koreografia: Taina Ala-Ketola, Sanna Hento, Kaisa Rundelin

Tanssi, koreografia ja ohjaus: Satu Tuomisto

Musiikin sävellys ja äänisuunnittelu: Antti Rundelin

Teos esitetään Seinäjoen Vanhalla teatterilla 12.10.2017, Helsingin KokoTeatterissa 29.10.2017 ja Oulun Kulttuuritalo Valveella 8.–9.12.2017.