STOP THE PRESS!

Suurmusikaali Viulunsoittaja katolla kertoo uskosta, toivosta ja rakkaudesta

Kuvassa keskellä Ola Tuominen (Tevje). Kuva Kari Sunnari

Kuvassa keskellä Ola Tuominen (Tevje). Kuva Kari Sunnari

Joseph Steinin, Jerry Bockin ja Sheldon Harnickin Viulunsoittaja katolla (The Fiddler on the Roof) on yksi maailman tunnetuimmista ja esitetyimmistä musikaaleista. Tampereen Työväen Teatterin Suurella näyttämöllä sen ensi-ilta on perjantaina 1.9.2017. Ohjaaja Miika Murasen ja työryhmän kädenjälki on vahva. Luvassa on suuria tunteita, räiskyviä tansseja ja intohimoista musiikkia.

”Teos puhuttelee musiikkinsa ja rakkaustarinoiden lisäksi yhteisöllisyydellään. Anatevkan kyläläiset muodostavat suuren perheen, johon kuuluu vahvoja, erikoisia sekä rakastettavia persoonia. Tarina yhteisön tuhoutumisesta ja kodin menettämisestä on valitettavasti aina liian ajankohtainen ja yksi syy, miksi tämä klassikko löytää kosketuspintaa ajassa kuin ajassa”, pohtii ohjaaja Miika Muranen.

”Minua kiinnostaa erilaisissa yhteisöissä se hetki, kun niiden olemassaoloa haastetaan sisältäpäin. Se, miten uusi sukupolvi kyseenalaistaa vanhat perinteet. Teatterintekijänä minua viehättää, kun tunne ajaa yhteisön periaatteiden ja maailmankuvan edelle. Siitä alkaa syntyä teatterin polttoainetta, draamaa.”

Tevjen roolissa on Ola Tuominen, hänen vaimonaan Goldena Petra Karjalainen ja tyttärinä Petra Ahola, Maria Lund, Miila Virtanen sekä pieninä tyttärinä Idalilja Raipia / Helmi Hollström ja Ansa Ahola / Karolina Tapala. Muissa rooleissa Anna Pukkila, Juha-Matti Koskela, Jari Ahola, Antti Lang, Minna Hokkanen, Jari Leppänen, Kake Aunesneva, Pentti Helin, Jyrki Mänttäri, Heidi Kiviharju ja Juha Junttu.

Tanssijoina ja kyläläisinä ovat Henna Wallin, Annina Rubinstein, Merja Koivula, Soile Ojala, Maija Pihlajaoja, Olga Lepistö, Helena Puukka, Konsta Reuter, Antti Nieminen, Jaakko Nieminen, Jeffrey Kam, Anssi Valikainen, ja Jukka Kontusalmi.

Koreografi on Petri Kauppinen. Musiikin sovituksesta vastaavat musiikillinen asiantuntija Eeva Kontu ja 8-hengen orkesteria johtaa kapellimestari Joonas Mikkilä. Lavastussuunnittelija on Teemu Loikas ja pukusuunnittelija Marjaana Mutanen, valosuunnittelija on Sami Rautaneva ja äänisuunnittelija Kalle Nytorp.