STOP THE PRESS!

Ulla Tapanisen Lava-ammuntaa lähtee kiertämään Suomea syyskuun alussa

Ulla Tapaninen Kuva © Mirka Kleemola

Ulla Tapaninen
Kuva © Mirka Kleemola

Helsingin Kaupunginteatterissa syksyllä 2016 ensi-iltansa saanut Ulla Tapanisen uusin Lava-ammuntaa V lähtee kiertämään Suomea syyskuun alussa. Raila Leppäkosken ja Ulla Tapanisen käsikirjoittamat yhden naisen komediaillat saivat alkunsa vuonna 1995, jolloin myös ensimmäinen Lava-ammuntaa -esitys sai ensi-iltansa.
Lava-ammuntaa V on rakastetun esityssarjan viides itsenäinen jatko-osa. Aikaisemmin Tapaninen on esittänyt stand up-, sit down-, stay home- ja lay down -komiikkaa, ja tällä kertaa Tapaninen tarjoilee alaotsikonsakin mukaisesti come back -komiikkaa. Lämminhenkisessä yksinpuhelussaan Tapaninen tarttuu tyylilleen uskollisesti arjen ilmiöihin. Tapaninen pohtii muun muassa onko ihmisen aina pakko toistaa kaikki virheensä ja tekeekö elämänkokemus ihmisestä mahdollisesti ylikypsän vai löytyykö tonkan vierestä sittenkin lopullinen totuus?

Esityksen on edellisten osien tapaan ohjannut ohjaaja ja käsikirjoittaja Raila Leppäkoski, joka on viime vuosina ohjannut pääosin Helsingin Kaupunginteatterissa sekä sen alaisessa Lilla Teaternissa. Leppäkoski toimi myös Lilla Teaternin taiteellisena johtajana vuosina 2014 – 2016.

Viime vuonna 40-vuotistaiteilijajuhlaansa viettänyt Ulla Tapaninen on yksi suomalaisen Stand Up -komiikan edelläkävijöitä ja yksi Suomen tunnetuimmista naisnäyttelijöistä. Tapaninen on viimeksi nähty näyttämöllä näytelmissä Vadelmavenepakolainen (Heinolan kesäteatteri 2017), Faster och jag (Helsingin Kaupunginteatteri 2016), Ulkomaalainen (Heinolan kesäteatteri 2015) ja Vielä ehtii (Helsingin Kaupunginteatteri 2013). Elokuvissa Ulla Tapaninen on nähty muun muassa Pakastaja-Elvin roolissa kolmessa Risto Räppääjä -elokuvassa. Ääninäyttelijänä hän on antanut äänensä muun muassa Muumimammalle ja Pienen merenneidon (1989) Ursulalle.

Lava-ammuntaa V-kiertue syksyllä 2017

6.-7.9. Lahden Kaupunginteatteri
8.-9.9. Vuotalo, Helsinki
15.-16.9. Riihimäen Teatteri
21.9. Kangasala-talo
27.9. Sellosali, Espoo
29.9. Kouvolan Teatteri
5.-7.10. Kotkan Kaupunginteatteri
13.10. Kulttuurikeskus Poleeni, Pieksämäki