STOP THE PRESS!

Simo Frangén & Dave Lindholm – Tana! Hitit ihanat!

Simo Frangén & Dave Lindholm - Tana! Hitit ihanat!Julkaisu 8.9.2017
Tuotanto: Turenki records
1. Juhannusaatto 2. Ihmiset ovat sairaita 3. Kahdeksan sanan blues 4. Eka, toka ja vika 5. Isi 6. Sivistäkää kääkät! 7. Juttutupa 8. Eloni polut 9. Räkä 10. Henkinen nousukausi 11. Kauhua 12. Aivot vai tissit? 13. Grogi 14. Naisia 15. Olin kone 16. Ana taas 17. Tilanne päällä ja alla 18. Haitari ja palli 19. Huumori on hauskaa 20. Lemmimmekö?
Arvio: 5/5

Oo, tuo shou! Dave, Simo – romiseva duo. HS: ”Outoo!”

No niin. Nyt on kulttuuria. Nyt on. Tammelan Voimassa – allekirjoittaneellekin jokseenkin tutuhkossa sivistyneessä anniskeluravintelissa – röpötelleet naapurukset Isokynä ja Frangén päättivät tarttua mieleen tulleeseen hulluun ideaan ja toteuttaa palindromilevyn. Nyt kun Alivaltiosihteerikin on valitettavasti menneen talven lumia niin pitäähän ne takaperinpuhumiset johonkin purkaa. Homman nimi on siis se, että Simo ölisee runomaisia, päättömiä palindromeja ja sen alle Dave kitaroi jonkinlaisia melodioita. Mukana paukuttelee myös Jani Viitanen, joka äänittämisen ohella on soitellut mukaan kaikenlaisia soittimia.

Omistaa maat Simo. Ellani, Davelle pelle vadin alle. Omistaa maat Simo.

Eihän tätä tietenkään voi rationaalisella, normaaliaivoista kumpuavalla järjellä mitenkään selittää. Tätä on hulluus isolla Hoolla. Musiikilliset arvot ovat oikeastaan aika ohuet eikä Frangén ole tietenkään mikään suuri tenori. Juuri siksi tämä kaamea tekele on enemmän kuin osiensa summa. Tämä on täydellistä taidetta. Ja on tietysti kulttuuriteko jo sinällään A) toteuttaa pähkähullu pöhnäidea ja B) saada aikaan käsinkosketeltava albumi, jonka lyriikat ovat luettavissa kumpaankin suuntaan. Suomen ensimmäinen laatuaan se. Voi morjens, oikeesti. Kaiken kruunaa se, että levyn on tuottanut kotikyläni Turengin oma levy-yhtiöylpeys.

Äs! Simo tanassa, Dave Nevadassa…Nato missä?

Ei voi mitään. Olen täysin puolueellinen. Kun yksi Suomen hauskimpia miehiä ja yksi Suomen omintakeisimpia musiikkiniiloja lyövät hynttyyt yhteen, niin en minä tästä hakemalla ala hakemaan motkotettavaa. Tai no ehkä tietysti voisin kysyä, että miksi Frangén ei periaatteessa olisi voinut toteuttaa tällaista hanketta AVS-kollegansa Pasi Heikurankin kanssa, onhan Heikurakin toki kitaramiehiä. Daven mukanaolo tällaisessa pöljäilyssä paitsi tuo levylle vankkaa musiikillista uskottavuutta, myös avaa hänen hieman pidättyväisehköä julkisuuskuvaansa aivan uuteen suuntaan. Taisin joskus Daven soololevyn arvostelussa todeta, että Lindholmin Ralfista ei ikinä tiedä mitä odottaa. No aamen, tämä jos mikä levy sen osoittaa.

Nai Dave. Saatte, Simo, utareheratuomiset taas, Eva dian.

Minulla on ikävä Alivaltiosihteeriä. Ja kyllä, rakastan palindromeja. Tämä levy on täyttä timanttista kuraa. Ihan sama. Viisi tähteä! Viisi!

keneR for smackthejack.net

Photos copyright by Turenki Records, 2017